Політика

Депутат Житомирської облради Кропачов хотів забрати з-під арешту автомобіль Toyota Highlander, на якому він збив жінку

13 November 2019, 10:26

Депутат Житомирської облради, голова фракції ВО «Батьківщина» Дмитро Кропачов хотів через суд скасувати арешт автомобіля Toyota Highlander, який є речовим доказом у справі про ДТП.

Клопотання про скасування арешту майна, яке Кропачов подав як директор науково-виробничого підприємства «Кріан-СТ», Корольовський районний суд м.Житомира розглядав 11 жовтня 2019 року, відповідна ухвала суду оприлюднена 24 жовтня.

«Заявник звернувся до слідчого судді з клопотанням, у якому просить скасувати арешт, накладений ухвалою слідчого судді Корольовського районного суду м. Житомира від 26.11.2018 на автомобіль «TOYOTA HIGHLANDER», що згідно свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу належить приватному науково-виробничому підприємству «Кріан-СТ», яке знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Вітрука, 9В, директором якого являється ОСОБА_1 (Дмитро Кропачов – ред.). Клопотання мотивоване тим, що ухвала слідчого судді від 26.11.2018 є неправомірною, скільки в кримінальному провадженні проведені всі слідчі дії та всі судові експертизи, вважає, що на даний час відпала потреба у подальшому застосуванні заходів забезпечення кримінального провадження. Вважає, що майно перебуває у володінні правоохоронних органів без належної правової підстави та підлягає поверненню, а арешт підлягає скасуванню», - йдеться в матеріалах суду.

Суд у клопотання про скасування арешту майна відмовив.

Нагадаємо, у вересні поточного року суд задовольнив клопотання слідчих про призначення чергової експертизи у справі про ДТП, в якій 24 листопада 2018 року депутат Житомирської облради Дмитро Кропачов за кермом Toyota Highlander на смерть збив жінку в селі Тетерівка.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 26 листопада 2018 року прес-служба ГУНП повідомила, що водій автомобіля Toyota Highlander, 38-річний житомирянин, рухаючись у напрямку Житомира вчинив наїзд на пішохода, 60-річну місцеву жительку, яка йшла по нерегульованому пішохідному переходу на неосвітленій ділянці дороги. У результаті ДТП жінка загинула на місці події. Згодом з’ясувалося, що за кермом автомобіля Toyota був депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов. У грудні 2018-го депутату не пред’явили звинувачення у справі про смертельне ДТП і він проходить по ній як свідок. На сесії Житомирської облради 18 грудня 2018 прокурор області доповідав про розслідування смертельного ДТП за участю депутата облради.

7 лютого 2019 року, коли відбувалася сесія Житомирської обласної ради, понад дві сотні активістів штурмували адмінбудівлю, вимагаючи справедливого розслідування ДТП за участі депутата Дмитра Кропачова. Після цього, 11 лютого, Кропачов вперше прокоментував ситуацію щодо смертельної ДТП у Тетерівці.

2 серпня 2019 року голова фракції ВО «Батьківщина» в Житомирській облраді Дмитро Кропачов інформував, що не знає, на якому етапі перебуває слідство по справі ДТП, та збирався написати інформаційні запити в Національну поліцію й прокуратуру, щоб йому повідомили про стан розгляду справи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП Кропачов суд автомобіль  
Матеріали по темі