Суспільство

​За 10 місяців в Житомирській області офіційно працевлаштували більш як 13 тисяч працівників

22 November 2019, 09:38

За 10 місяців 2019 року в Житомирській області задекларували працю більш як 13 тисяч працівників.

Про це 21 листопада повідомила пресслужба Управління Держпраці у Житомирській області.

«За результатами проведених інспекційних відвідувань, семінарів, нарад, рейдів робочих груп з питань детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення, а також відвідувань роботодавців з метою інформування їх та працівників про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю, протягом січня – жовтня 2019 року у Житомирській області офіційно працевлаштовано понад 13 тисяч працівників», - інформує Держпраці, нагадуючи, що за кожного неоформленого працівника законодавством передбачена штрафна санкція у розмірі 30-ти мінімальних заробітних плат (125 тис. грн при розмірі мінімалки 4133 гривні у 2019 році, - ред.).

Також роботодавцям пояснюють, що інспектори управління Держпраці на підставі свого службового посвідчення має повноваження в будь-який час доби відвідувати як адміністративні, так і службові та виробничі об’єкти, спілкуватися з працівниками, отримувати їхні свідчення та пояснення, вивчати усі первинні документи, що стосуються трудового законодавства і вживати заходи відповідного реагування.

«Під час інспекційного відвідування інспектор складає акт, потім виносить припис на усунення порушень. Якщо ж роботодавець не ліквідовує їх у встановлений термін, тоді йдуть фінансові санкції, заходи адміністративного впливу, направляються відповідні подання у правоохоронні органи на відкриття кримінальних проваджень. Такий напрямок, як незадекларована праця, передбачає застосування фінансових санкцій одразу, незважаючи на те, чи суб’єкт господарювання усунув порушення, чи ні», - йдеться у повідомленні.

Громадяни, чиї трудові права порушують або роботодавець відмовляється від офіційного, можуть звернутись особисто до фахівців управління Держпраці або залишити повідомлення про незадекларовану працю.

Нагадаємо, за повідомленням ГУ Пенсійного фонду, у першому півріччі 2019 року в Житомирській області легалізували працю 4600 робітників.

Як повідомляв Житомир.info, за 5 місяців 2019 року податківці та Держпраці влаштували в Житомирській області 46 спільних перевірок на предмет незареєстрованої праці, завдяки чому 140 робітників влаштувалися легально.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпраці працевлаштування робота зайнятість  
Матеріали по темі