Місто

«Файні маскувальниці»: житомирянки за три роки передали українським воїнам 18 тис. кв. м сітки

25 November 2019, 15:26

Кожного понеділка та вівторка ці житомирянки збираються разом, аби сплести нові маскувальні сітки для українських бійців. Розпочали займатися цією справою три роки тому і за цей час стали справжньою командою, яку назвали «Файні маскувальниці».

«Вже ми змінили четверте місце дислокації. Починали в підлітковому клубі «Пролісок», далі працювали в готелі «Житомир». Зараз працюємо у Будинку офіцерів. В нас десь працює біля 20 маскувальниць. Плетемо і білі сітки, і темні. Зараз маскувальниці працюють з білими сітками, це сітки для зими», – розповідає волонтерка Валентина Коробко.

«Вузлик прив’язуємо до вузлика, а потім починаємо протягувати між комірками. Якщо нас тут хороша компанія збирається, бо не завжди однакова кількість людей, то ми за один раз більше ніж одну сітку робимо, а вона у нас 27 квадратних метрів», – демонструє техніку плетіння Вікторія Грицанюк.


Далі сітки передаюсь на схід України через місцевих волонтерів. Матеріали здебільшого отримують від небайдужих житомирян, які можуть залишають тканину просто на вахті Будинку офіцерів. Проте, маскувальниці зауважують, що останнім часом такої допомоги поменшало.

Пані Ірина у команді майже від початку її створення. Вона зауважує: плестиме сітки допоки їх потребуватимуть українські військові.

«Живу в Житомирі більше 20 років, але я з Донецька, корінна донеччанка. Сюди переїхала задовго до цих подій, але так сталося, що у моїй родині всі переселенці. Мені це дуже близько й боляче те, що відбувається там. Чимось допомагати – це вже добре, а відмовитись від цієї компанії колежанок вже неможливо», – ділиться Ірина Миснік.

Жінки також озвучують, скільки сплели сітки за весь час роботи.

«Є така організація «Маскувальні сітки України». Вони збирають інформацію, хто, скільки сплів і чим ще займається. Ми порахували цієї осені і вийшло 18 тисяч квадратних метрів сітки, яку ми вже сплели», – говорить Ірина Мисник.

Житомиряни, які також хочуть приєднатися до доброї справи, можуть допомогти «Файним маскувальницям» тканиною, нитками або ж сіткою.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році напередодні зимових свят житомирські бабусі-волонтерки передали в зону ООС власноруч виготовлені речі та написали вірш для військових.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: волонтер волонтерство сітка маскувальна сітка  
Матеріали по темі