Місто

АМКУ вважає, що «Фаворит ОПТ» не може бути переможцем тендеру на будівництво нового корпусу житомирської гімназії

12 December 2019, 14:31

Через скаргу рівненської фірми 5 грудня Антимонопольний комітет зобов’язав управління капітального будівництва Житомирської міської ради скасувати рішення про визначення дочірнього підприємства «Фаворит ОПТ» переможцем процедури закупівлі з будівництва нового навчального корпусу міської гуманітарної гімназії №23 імені М. Й. Очерета, що по вулиці Б. Лятошинського, 14.

Про це стало відомо 10 грудня з опублікованого рішення АМКУ на ресурсі ProZorro.

15 листопада ПП «Вестінвестбуд», як учасник відкритих торгів, подало скаргу на управління капітального будівництва через порушення права та охоронювані законом інтереси цієї фірми, що призвели до порушення норм законодавства у сфері публічних закупівель. На думку представників «Вестінвестбуд, рішення оформлене протоколом розгляду тендерних пропозицій від 7 листопада щодо визнання переможцем закупівлі ДП «Фаворит ОПТ» є неправомірним, оскільки пропозиція не відповідає вимогам тендерної документації.

ПП «Вестінвестбуд» зареєстроване в місті Рівне по вулиці Клима Савури, 14-А. Спеціалізується фірма на будівництві житлових та нежитлових будівель, статутний капітал фірми – 1 тис. грн. Власниками фірми є Леся Іванівна Шекель


У ході розгляду скарги АМКУ встановив невідповідність пропозиції технічному завданню.

«Враховуючи інформацію, наведену в мотивувальній частині цього рішення, пропозиція переможця не відповідала умовам документації та мала бути відхилена замовником на підставі вимог статті 30 Закону. Не відхиливши пропозицію переможця замовник порушив вимоги статті 30 Закону, відповідно до якої замовник відхиляє тендерну пропозицію учасника у разі, зокрема, якщо вона не відповідає умовам тендерної документації», - йдеться у рішенні АМКУ.


Рішення Антимонопольного комітету Житомир.info 12 грудня прокоментував начальник управління капітального будівництва Житомирської міськради В’ячеслав Глазунов.

«Поки Антимонопольний комітет дав рекомендацію, ще офіційно рішення нам не прийшло. Скоріш за все ми будемо відхиляти пропозицію ДП «Фаворит ОПТ» і відміняти торги, тому що в цьому році роботи вже проводитися не будуть. З нового року будемо оголошувати нові відкриті торги», - сказав В’ячеслав Глазунов.

Нагадаємо, 10 жовтня управління капітального будівництва провело відкриті торги з будівництва нового навчального корпусу міської гуманітарної гімназії №23, участь у торгах взяли п’ять компаній: ТОВ «УК «Комфорт-Буд», ПП «Вестінвестбуд», ДП «Фаворит ОПТ» ЗАТ «Фаворит», ТОВ «Науково-виробнича фірма «Термоуніверсал» та ТОВ «Компанія Барбакан». 7 листопада управління капітального будівництва опублікувало повідомлення про намір укласти договір з ДП «Фаворит ОПТ», оскільки електронна система закупівель автоматично визначила найбільш економічно вигідну пропозицію саме цієї фірми.

ДП «Фаворит ОПТ» зареєстроване в місті Житомир по вулиці Вітрука, 6. Спеціалізується фірма на будівництві житлових та нежитлових будівель, статутний капітал – 100 тис. грн. Кінцевим бенефіціарним власником компаніє є Жанна Розенблат – дружина екснардепа від Житомира Борислава Розенблата.

Як повідомляв Житомир.info, 24 січня 2019 року в Житомирській міській гуманітарній гімназії №23 імені М.Очерета в одному з класів обвалилася стеля. 7 лютого мер створив робочу групу, яка підтримала пропозицію будівництва нового корпусу для гімназії № 23. 30 липня мер Сергій Сухомлин висловлював сподівання, що роботи по будівництву нового корпусу гімназії №23 почнуться в другій половині вересня. 17 вересня на сесії міської ради депутати затвердили суму, необхідну на будівництво нового навчального корпусу Житомирської гуманітарної гімназії №23 імені Михайла Очерета на вулиці Лятошинського, 14 (в т.ч. виготовлення ПКД) – 103 млн 323 тис. 412 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гімназія №23 тендер УКБ "Фаворит ОПТ" АМКУ  
Матеріали по темі