Місто

Квітами і хвилиною мовчання у Житомирі вшанували пам'ять учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

13 December 2019, 13:07

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У Житомирі заходи з нагоди дня пам’яті відбулися напередодні, 13 грудня.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Керівники міста та області, громадськість зібралися сьогодні біля меморіальної дошки пам'яті першого Міністра України у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Г.О.Готовчиця, меморіального пам’ятника працівникам органів внутрішніх справ – жертвам Чорнобиля, біля пам'ятного знака «ЧОРНА БІЛЬ», а також пам'ятного знака «Пожежним, які врятували світ».

«Присутні вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання, поклали квіти до пам’ятників, схиливши голови в пошані перед кожним, чиє життя та здоров’я забрало радіоактивне випромінювання. Урочисті заходи продовжаться в Домі української культури», – пише пресслужба міської ради.

Про вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС інформує і відділ комунікації поліції Житомирської області.

«13 грудня керівники області, міста та поліції Житомирщини, ветерани органів внутрішніх справ, представники громадськості, поліцейські, курсанти навчального центру та військовослужбовці поклали квіти до обеліска пам’яті загиблим від чорнобильського лиха. Також очільник ГУНП вручив ліквідаторам Подяки відомства та Житомирських обласної і міської рад», – йдеться на сайті поліції.

В ГУНП зазначають, що більше тисячі працівників органів внутрішніх справ Житомирщини були серед тих, хто у 1986 боровся з наслідками атомної аварії.

«На жаль, з роками стає все менше ветеранів, які приходять до пам’ятного місця поблизу адміністративного приміщення ГУНП на Старому бульварі Житомира. Та пам’ять про їх подвиг поліцейські передають від старшого покоління молодшим колегам», – наголошують в ГУ Нацполіції.

Фоторепортаж з пам’ятних заходів з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Відзняти й у 2017 році, дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЧАЕС ліквідатор день пам’яті вшанування  
Матеріали по темі