Політика

Нардепи від Житомирської області розповіли, про що говорили на зустрічі з головою ОДА

16 December 2019, 14:18

В Житомирській облдержадміністрації 16 грудня відбулася зустріч народних депутатів, обраних в мажоритарних округах області, та голови ОДА Віталія Бунечка.

Бунечко повідомив про зустріч на своїй сторінці у Facebook: зауважив, що народні обранці мають більше часу приділяти спілкуванню з людьми та порадив частіше проводити громадські обговорення.


На зустрічі в кабінеті голови ОДА були присутні п’ятеро з шести нардепів-мажоритарників від Житомирської області: Ігор Герасименко (Житомирський округ №62), Богдан Кицак (Бердичівський округ №63), Володимир Арешонков (Коростенський округ №64), Дмитро Костюк (Новоград-Волинський округ №65) та Сергій Кузьміних (Чуднівський округ №67). Герасименко та Кузьміних розповіли Житомир.info, що ж вони обговорювали з Бунечком, зауваживши, що зустріч відбулася за ініціативи народних депутатів.

«Темою зустрічі була децентралізація, обговорення роботи госпітальних округів, ремонту доріг тощо. Це вже не перша наша зустріч з головою ОДА, ми найшли певне порозуміння з питань децентралізації, використання коштів соціально-економічного розвитку, ДФРР, щоб наступного року вже почати щось будувати та робити. Тепер чекаємо, коли буде затверджений обласний бюджет (на сесії облради 18 грудня – ред.) і тоді проведемо ще одну зустріч до нового року за участю готів ОТГ, які краще знають проблеми на місцях», - сказав нардеп Сергій Кузьміних.

Ігор Герасименко розповів, що він порушив питання про присвоєння музею космонавтики статусу національного.

«Для мене це питання дійсно важливе, думаю, що й для житомирян також. Знаю, що було звернення від обласної ради з цього приводу, я вже й сам двічі звертався, але питання поки не вирішене. Розумію, що це не є найнагальнішим питанням сьогодні, але його теж треба вирішити», - зауважив Ігор Герасименко.

Він також повідомив, що крім питання ремонту доріг говорили й про забруднення річок, і це стосується не лише Новоград-Волинського округу, депутат від якого Дмитро Костюк вже подавав відповідний запит.

Нагадаємо, на сесії Житомирської міської ради 6 грудня 2019 року були закиди на адресу новообрані народні депутати, які не приходять на пленарні засідання міськради. Нардеп від Житомира Ігор Герасименко пояснив, що на місяць у Верховній раді є два пленарних тижні, тиждень роботи в комітеті й тиждень – робота в окрузі, коли проводяться зустрічі з виборцями – 50-70 людей, які записалися заздалегідь.

Як повідомляв Житомир.info, у 2020 році на державному рівні будуть відзначати 50 років з дня утворення музею космонавтики імені С.П. Корольова у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нардеп ОДА Бунечко Кузьміних Герасименко  
Матеріали по темі