Місто

​Депутат хоче, щоб Палац спорту в Житомирі почала будувати наступна каденція міської ради

18 December 2019, 15:14

Депутат з фракції ВО «Свобода» Геннадій Махорін виступає проти будівництва Палацу спорту на Старому бульварі і взагалі пропонує не витрачати гроші, бо до кінця каденції міської ради цього скликання Палац спорту не зведуть.

Пропозицію не виділяти кошти на будівництво Махорін озвучив на сесії міської ради 18 грудня під час обговорення проєкту рішення про внесення змін до міської цільової програми «Будівництво (реконструкція, капітальний ремонт) об’єктів комунальної власності Житомирської міської об’єднаної територіальної громади на 2018-2020 роки».

«Прошу зняти питання про будівництво Палацу спорту, який треба перенести в інше місце з історичної частини Житомира. Треба провести громадські слухання щодо місця. І взагалі – хай наступна каденція (міської ради) цим займається, бо ми не встигнемо, лише перериємо парк. Прошу поставити мою пропозицію на голосування», - закликав депутат-свободівець.

Мер Сергій Сухомлин зауважив, що треба користуватися нагодою, що Кабмін виділяє 30 мільйонів гривень, і починати будувати. Він також зауважив, що на наступний рік на будівництво Палацу спорту в бюджеті закладено нуль гривень.

«У програмі закладено витрачати кошти за умови рекомендацій відповідних комісій при співфінансуванні з державного бюджету. Закладено 12 мільйонів. Якщо ми не закладаємо ці кошти, то не буде співфінансування», - пояснила заступниця мера Світлана Ольшанська.

Нагадаємо, в листопаді 2019 року управління капітального будівництва Житомирської міської ради визначило переможця аукціону на будівництво Палацу спорту на Старому бульварі, 14-а: договір підписали з фірмою з Київської області «Ріола Модуль ЛТД», яка готова звести будівлю за 265 млн грн.

Переможцем тендеру з технічного нагляду під час будівництва об’єкта «Будівництво Палацу спорту» стало ДП «Науково-дослідна виробничо-технічна агенція «Стратегія регіонального розвитку» з пропозицією 1 млн 866 тис. 240 грн, що майже в два рази менше від початкової вартості – 3 млн 532 тис. 144,80 грн. Станом на 18 грудня інформація про підписаний договір відсутня.

Як повідомляв Житомир.info, Палац спорту на 3000 місць планують звести на місці недобудованого гастрольного театру, поряд із житомирським парком. 15 квітня 2019 року УКБ Житомирської міської ради за 1,5 млн грн замовило проєкт будівництва Палацу спорту на Старому бульварі у Житомирі, який виконало ТОВ «Сервісний центр нерухомості» - житомирська фірма, що спеціалізується на здійсненні діяльності у сфері архітектури.

2 травня 2019 року заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе оприлюднив ескізний проєкт майбутнього житомирського Палацу спорту, після чого мер Житомира вийшов у прямий ефір. 14 травня 2019 Сергій Сухомлин презентував концепцію проєкту Палацу спорту в міністерстві молоді та спорту України, а 17 червня виклав відеопроєкт майбутньої спортивної споруди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Палац спорту Махорін сесія Житомир  
Матеріали по темі