Влада

В Україні демонтували 46 незаконних АЗС, в Житомирській області 11 оштрафували

27 December 2019, 13:05

В Україні вже демонтовано 46 незаконних АЗС та вилучено 1,3 тис. тонн паливно-мастильних матеріалів на суму 33,4 млн грн, також розпочато 18 кримінальних проваджень.

Про це ввечері 26 грудня повідомила пресслужба Кабінету міністрів.

«В Україні існує проблема нелегальних автозаправних станцій. Нещодавно дав доручення Державній фіскальній службі разом із правоохоронними та іншими органами контролю до 9 січня 2020 року вирішити цю проблему. Станом на сьогодні вже закрили 46 таких АЗС. І робота в цьому напрямку активно триває. Всі АЗС будуть працювати з ліцензіями або не будуть працювати взагалі», — сказав прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Він додав, що 31 суб’єкт господарювання вже подав документи для отримання ліцензій.

Кабмін нагадує, що тему нелегального ринку пального обговорювали представники українських мереж АЗС на нараді з президентом України Володимиром Зеленським.

«Під час зустрічі з Главою держави також обговорювалось питання зниження цін на пальне через зміцнення курсу гривні. Мова йде, зокрема, про зниження реальної ціни на табло, замість традиційного збільшення акційних пропозицій в мережевих програмах лояльності», - йдеться у повідомленні.

Пресслужба Житомирської облдержадміністрації інформує, що 27 грудня відбулася нарада з питання ліквідації нелегальної торгівлі нафтопродуктами у Житомирській області.

«За розпорядженням Прем’єр-міністра України Житомирська область одна з перших розпочала перевірки нелегальних АЗС. Від представників правоохоронних органів чекаю інформацію про проведений аудит, наступні кроки та результати здійснених перевірок», – зазначив голова ОДА Віталій Бунечко.

В.о. директора департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Наталії Арендарчук, на «гарячу лінію» щодо роботи незаконних АЗС надійшло 56 заявок. Ці дані передали до головного управління Нацполіції та Державної фіскальної служби в області.

«За інформацією Державної фіскальної служби у Житомирській області, опрацювали усі 56 заявок, з яких виявили, що 35 – легальні АЗС. За результатами перевірок вже оштрафували 11 автозаправних станцій на суму 4,7 млн грн. Переважно у всіх дозвільні документи отримані з порушенням законодавства. Загалом ДФС має інформацію про нелегальну роботу 21 АЗС, ще найближчим часом здійснять перевірки десяти заправок», - йдеться у повідомленні.

Голова ОДА наголосив на необхідності мобілізувати всі сили для здійснення швидких та результативних перевірок, а перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко вніс пропозицію про залучення до роботи щодо виявлення нелегальних АЗС в області юристів тих автозаправних станцій, які працюють законно.

Нагадаємо, 15 листопада 2019 голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко створив Центр з ліквідації нелегальної торгівлі нафтопродуктами в Житомирській області. До складу Центру входять представники ОДА, Нацполіції, ДСНС, СБУ, прокуратури, Держспоживслужби, Держекоінспекції, фіскальної служби, Держпраці та інші. 27 листопада відбулося перше засідання цього Центру з ліквідації нелегальної торгівлі нафтопродуктами в області, а в ОДА запрацювала «гаряча лінія», де приймають інформацію про розташування незаконних АЗС: (0412) 47-46-33.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської облради 12 листопада 2019 року голова Житомирської облдержадміністрації заявив, що готує розпорядження про перевірку «великих і маленьких» заправок, які діють на території області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АЗС КМУ пальне заправка ОДА  
Матеріали по темі