Місто

Учням скасували часові обмеження пільгового проїзду в житомирському транспорті та впорядкували оплату

22 January 2020, 11:03

Міськвиконком вніс зміни у своє рішення щодо нових тарифів на проїзд, які стосуються учнів.

Відповідне рішення ухвалили на черговому засідання виконкому 22 січня.

Запропоновані зміни стосуються пільгової вартості проїзду для учнів: знімається обмеження «на період навчального року з 6:00 до 20:00»; встановлюється вартість оплати готівкою в електротранспорті – 3 грн. Зміни почнуть діяти з 24 січня.

«У нас є дві доби, щоб перепрограмувати валідатори і вже з 24 січня для учнів проїзд буде по 3 гри і готівковий, і безготівковий буде у маршрутках і в електротранспорті», - пояснив заступник мера Олександр Шевчук.

Нагадаємо, рішення про підвищення тарифів на проїзд виконавчий комітет Житомирської міської ради ухвалив 5 грудня 2019 на черговому засіданні. 17 січня на сайті міської ради оприлюднили проєкт рішення виконкому про внесення у нього змін.

Додаток до проєкту рішення

Як повідомляв Житомир.info, 12 грудня на сайті міської ради оприлюднили рішення міськвиконкому з новими тарифами, у додатку до якого зазначалося, що з 10 січня 2020 року для учнів на період навчального року з 6:00 до 20:00 оплата: в автобусах 3 грн готівкою чи при оплаті учнівським електронним квитком встановленого зразка; в тролейбусах і трамваях 5 грн готівкою, 3 грн при оплаті учнівським електронним квитком встановленого зразка. Але в інформації про нові тарифи, яку 9 січня оприлюднили на сайті міської ради, зазначалося, що учні платять 3 грн готівкою і в маршрутках і в тролейбусах та трамваях. 15 січня житомирянка Вікторія Добровольська опублікувала у Facebook обурливий допис з відео, як в тролейбусів кондукторка відмовилася видавати дитині квиток за 3 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком транспорт тариф школярі  
Матеріали по темі