Місто

Виконком хоче внести в рішення про вартість проїзду зміни, які стосуються житомирських школярів

17 January 2020, 18:38

Міська влада внести зміни у своє рішення щодо нових тарифів на проїзд, які почали діяти у Житомирі з 10 січня.

Відповідний проєкт рішення виконкому 17 січня оприлюднили на сайті міської ради.

Запропоновані зміни стосуються пільгової вартості проїзду для учнів: знімається обмеження «на період навчального року з 6:00 до 20:00»; встановлюється вартість оплати готівкою в електротранспорті – 3 грн.

Зміни почнуть діяти після того, як за них проголосують члени виконкому. Чергове засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради має відбутися в середу, 22 січня.

Нагадаємо, рішення про підвищення тарифів на проїзд виконавчий комітет Житомирської міської ради ухвалив 5 грудня 2019 на черговому засіданні. 12 грудня на сайті міської ради оприлюднили рішення міськвиконкому з новими тарифами та двоетапним підвищенням вартості – з 10 січня та з 1 червня 2020 року. Зокрема, у додатку до рішення зазначалося, що з 10 січня 2020 року для учнів на період навчального року з 6:00 до 20:00 оплата: в автобусах 3 грн готівкою чи при оплаті учнівським електронним квитком встановленого зразка; в тролейбусах і трамваях 5 грн готівкою, 3 грн при оплаті учнівським електронним квитком встановленого зразка.

Але в інформації про нові тарифи, яку 9 січня оприлюднили на сайті міської ради, зазначалося, що учні платять 3 грн готівкою і в маршрутках і в тролейбусах та трамваях. 15 січня житомирянка Вікторія Добровольська опублікувала у Facebook обурливий допис з відео, як в тролейбусів кондукторка відмовилася видавати дитині квиток за 3 грн.

Врешті влада визнала, що офіційна оплата 5 грн і вирішила внести зміни у своє рішення.

Додаток до проєкту рішення міськвиконкому

Як повідомляв Житомир.info, з 10 січня 2020 року в громадському транспорті Житомира почали діяти нові тарифи, і тепер за кожну поїздку пасажири повинні платити більше, але на вартості проїзду можна заощадити при оплаті транспортною картою або ж банківською картою із функцією PayPass. З першими відгуками житомирян на зупинках та в соцмережах про подорожчання проїзду можна ознайомитися у відеосюжеті. У перший день дії нових тарифів у пасажирів було багато питань, відповіді на деякі з них 10 січня опублікували на сайті Житомирської міської ради. Мер Житомира Сергій Сухомлин визнав, що інформаційна кампанія та роз’яснювальна робота щодо впровадження нових тарифів на проїзд в транспорті була провалена.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком транспорт тариф школярі  
Матеріали по темі