Місто

​У Житомирі зібрали позачерговий виконком, щоб повернути «Прозорому офісу» на Польовій 10,6 млн грн

27 January 2020, 16:24

У Житомирі 27 січня скликали позачергове засідання виконавчого комітету міської ради, на якому розглянули лише одне «технічне» питання «Про перерозподіл субвенції з державного бюджету», проєкт рішення якого опублікували на сайті мерії незадовго до початку засідання.

«Відповідно до розпорядження Кабінету міністрів від 21 грудня 2019 для міста Житомира було проведено перерозподіл субвенції на соціально-економічний розвиток. Кошти з фінансування реконструкції приміщення «Прозорого офісу» на Польовій у сумі 10,6 млн грн перенаправили на капітальний ремонт доріг (вулиці Перемоги та Кооперативної). Разом з тим це розпорядження було скасовано і, відповідно, для корегування звітності за 2019 рік нам необхідно знову таки прийняти рішення про зворотній перерозподіл цих коштів. Тобто потрібно поновити ці кошти на фінансування реконструкції «Прозорого офісу» і зменшити на капітальний ремонт доріг. Хочу сказати, що це технічна правка по завершенню 2019 року. Кошти в сумі 10,6 млн грн субвенції на соціально-економічний розвиток збереглися на рахунках нашого міського бюджету і в поточному році буде відповідно визначатися з міністерством їх цільове призначення. Поки що цільове призначення залишається – «на реконструкцію Прозорого офісу», - доповіла директор департаменту бюджету та фінансів Діна Прохорчук.


Скрін додатку до проєкту рішення виконкому

Заступник міського голови Світлана Ольшанська уточнила, що кошти у сумі 10,6 млн грн з самого початку передбачалися на реконструкцію «Прозорого офісу» на Польовій, але оскільки їх не змогли використати, в кінці року перенаправили на капремонти доріг.

«У зв’язку з тим, що ми не використали по ЦНАПу, ми вирішили направити ці кошти на дороги. Кабмін нас підтримав і перерозподілив субвенцію. Потім вони передумали і скасували своє рішення про перерозподіл. Тому ми маємо прийняте це технічне рішення до подальшого використання і підтримки», - пояснила Світлана Ольшанська.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року радник міського голови Олександр Черняхович розповів про те, що відкриття «Прозорого офісу» на Польовій у Житомирі відклали до кінця року: немає меблів та комп’ютерів.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2018 року в Житомирі почали створювати «Прозорий офіс» на Польовій в адмінбудівлі Корольовської райради міста. Тендер на 35 млн грн на реконструкцію будівлі виграло ТОВ «Зодчество ЛТД». Наприкінці жовтня 2019 з підрядником ТОВ «Зодчество ЛТД» уклали ще один договір - на 34 млн грн, аби завершити реконструкцію ЦНАПу на Польовій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Прозорий офіс виконком субвенція  
Матеріали по темі