Влада

Розслідування аварії, в якій депутат Житомирської облради збив жінку, ще триває, - прокуратура

10 February 2020, 11:28

Відділ розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП в Житомирській області проводить досудове розслідування за фактом дорожньо-транспортної пригоди за участю автомобіля Toyota Highlander під керуванням депутат Житомирської облради Дмитра Кропачова (голова фракції ВО «Батьківщина»).

Про це йдеться у відповіді прокуратури Житомирської області на інформаційний запит Житомир.info.

«Відділом розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП в Житомирській області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні №12018060000000312 від 25.11.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України за фактом дорожньо-транспортної пригоди за участю автомобіля «TOYOTA Highlander» під керуванням водія Кропачова Д.І. в результаті якої загинула пішохід Бучинська О.З. процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснюється прокуратурою Житомирської області», - йдеться у відповіді на запит.

Покарання за зазначеною статтею – позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Зауважимо, що редакцію цікавило, чи вже проведені всі експертизі по цій справі та чи оголошено комусь про підозру, але прокуратура відповіла, що це – інформація з обмеженим доступом і на даний час оприлюдненню не підлягає.


Нагадаємо, у вересні 2019 року суд задовольнив клопотання слідчих про призначення чергової експертизи у справі про ДТП, в якій 24 листопада 2018 року депутат Житомирської облради Дмитро Кропачов за кермом Toyota Highlander на смерть збив жінку в селі Тетерівка. Згодом Кропачов звернувся до суду з клопотанням про скасування арешту майна – згаданого автомобіля, який належить підприємству Дмитра Кропачова «Кріан-СТ», але ухвалою Корольовського райсуду від 11 жовтня 2019 року у задоволенні клопотання відмовлено.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 26 листопада 2018 року прес-служба ГУНП повідомила, що водій автомобіля Toyota Highlander, 38-річний житомирянин, рухаючись у напрямку Житомира вчинив наїзд на пішохода, 60-річну місцеву жительку, яка йшла по нерегульованому пішохідному переходу на неосвітленій ділянці дороги. У результаті ДТП жінка загинула на місці події. Згодом з’ясувалося, що за кермом автомобіля Toyota був депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов. У грудні 2018-го депутату не пред’явили звинувачення у справі про смертельне ДТП і він проходить по ній як свідок. На сесії Житомирської облради 18 грудня 2018 прокурор області доповідав про розслідування смертельного ДТП за участю депутата облради.

11 лютого 2019 року Кропачов вперше прокоментував ситуацію щодо смертельної ДТП у Тетерівці. 2 серпня цього ж року голова фракції ВО «Батьківщина» в Житомирській облраді Дмитро Кропачов інформував, що не знає, на якому етапі перебуває слідство по справі ДТП, та збирався написати інформаційні запити в Національну поліцію й прокуратуру, щоб йому повідомили про стан розгляду справи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП Кропачов прокуратура  
Матеріали по темі