Влада

Посадовців житомирського УКБ підозрюють у зловживанні владою під час реконструкції приміщень для «Прозорого офісу»

12 February 2020, 11:51

Слідчі Житомирського відділу поліції розслідують можливе зловживання владою чи службовим становищем (ст. 364 КК України) посадовцями управління капітального будівництва Житомирської міської ради під час проведення закупівель на реконструкцію приміщення на площі Польовій під «Прозорий офіс».

4 лютого 2020 року Богунський районний суд задовольнив клопотання слідчих щодо доступу до відповідних документів, які знаходяться у володінні УКБ та ТОВ «Зодчество ЛТД» - виконавця робіт по даному об’єкту.

Слідчі вважають, що посадовці управління капітального будівництва неправомірно застосували переговорну процедуру під час оплати додаткових будівельних робіт, сума яких майже дорівнює першому договору з підрядником.

«Застосування переговорної процедури при укладенні договору №253 від 22.10.2019 року замовником обґрунтовано потребою у проведенні додаткових робіт, що прямо пов`язані з первинним договором та міркуванням про те, що заміна попереднього виконавця робіт може призвести до несумісності та виникнення проблем технічного характеру. Пунктом 6 частини другої статті 35 Закону України «Про публічні закупівлі» передбачається, що переговорна процедура закупівлі може бути застосована замовником як виняток у разі необхідності проведення додаткових будівельних робіт, не зазначених у початковому проєкті, але які стали через непередбачувані обставини необхідними для виконання проєкту за сукупності таких умов: договір буде укладено з попереднім виконавцем цих робіт, такі роботи технічно чи економічно пов`язані з головним первинним договором, загальна вартість додаткових робіт не перевищує 50 відсотків вартості головного (первинного) договору. Відтак, враховуючи, що вартість договору №253 від 22.10.2019 року перевищує суму за договором №90 від 30.11.2018 року, застосування при його укладенні переговорної процедури на підставі пункту 6 частини другої статті 35 Закону України «Про публічні закупівлі» суперечить вимогам законодавства», - йдеться у матеріалах суду.

Не переконали слідчих й аргументи УКБ щодо застосування переговорної процедури.

«Наведені обставини можуть свідчити про використання службовими особами Управління капітального будівництва Житомирської міської ради службового становища, всупереч інтересам служби при застосуванні переговорної процедури при закупівлі робіт по об`єкту «Реконструкція приміщень адміністративної будівлі Корольовської районної ради м.Житомира, пов`язаної зі створенням і забезпеченням функціонування центрів надання адміністративних послуг, у тому числі, послуг соціального характеру, в форматі «Прозорий офіс» за адресою: м.Житомир, площа Польова, 8» та укладення договору №253 від 22.10.2019 року, з метою надання неправомірної вигоди товариству з обмеженою відповідальністю «Зодчество ЛТД», що спричинило тяжкі наслідки, тобто про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 364 КК України», - зазначається в ухвалі.

Нагадаємо, відкрити «Прозорий офіс» у приміщенні Корольовської райради планували у вересні 2019 року, згодом дату відкриття перенесли на жовтень, 11 листопада радник мера інформував, що відкриття переносять на кінець 2019 року. 26 грудня міністерці соціальної політики Юлії Соколовській показували пусте приміщення «Прозорого офісу» й вона обіцяла посприяти в пришвидшенні закупівле меблів та техніки.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2018 року в Житомирі почали будувати «Прозорий офіс» на Польовій в адмінбудівлі Корольовської райради міста. Тендер на 35 млн 410 тис. грн на реконструкцію будівлі виграло ТОВ «Зодчество ЛТД». У жовтні 2019 року УКБ підписало через переговорну процедуру новий договір з ТОВ «Зодчество ЛТД» на корегування робіт на 34 млн 456 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УКБ Прозорий офіс зловживання ЦНАП суд  
Матеріали по темі