Економіка

​У Житомирській області протягом року легалізували працю понад 150 найманих робітників

12 February 2020, 13:33

За 2019 рік податківці працівники Головного управління ДПС у Житомирській області провели перевірки щодо упередження фактів використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин. За результатами виявлених порушень до суду передано 10 адміністративних протоколів.

Про це повідомляють на сайті Житомирської міської ради.

«Протягом 2019 року проведено 259 фактичних перевірок, в тому числі 111 спільних перевірок з Управлінням Держпраці у Житомирській області. За результатами вжитих контрольно – перевірочних заходів суб’єктами господарювання легалізовано працю 181 найманого працівника, залучено до державної реєстрації 11 фізичних осіб – підприємців. Складено та передано до суду 10 адміністративних протоколів за здійснення господарської діяльності без державної реєстрації, за що згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність від 17 до 34 тис. грн. За результатами опрацювання інформації отриманої від управління Укртрансбезпеки у Житомирській області легалізовано працю 4 найманих осіб, зареєстровано 5 суб’єктів господарювання та залучено до декларування 2 фізичні особи. Протягом року до ГУ ДПС надійшло 281 одне звернення, які були належним чином опрацьовані та заявникам надано обґрунтовані відповіді», – йдеться у повідомленні.

Використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин,легалізації зайнятості населення і надалі перебуватиме на особливому контролі.

Як повідомляв Житомир.info,у першому півріччі 2019 року в Житомирській області легалізували працю майже 4600 робітників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: робота перевірка податківці легалізація  
Матеріали по темі