Суспільство

Працівники «UA:Житомир» виступають проти скорочення годин власного мовлення: направили лист наглядовій раді НСТУ

12 February 2020, 17:59

В телецентрі 30 січня 2020 року відбулися збори працівників «UA:Житомир», на яких обговорили наміри членів правління ПАТ «НСТУ» реформувати суспільне радіо і телебачення України у регіонах.

Про зібрання та його результати Житомир.info повідомили журналісти «UA:Житомир».

«Реформа передбачає скорочення годин власного мовлення, а також скорочення працівників телебачення. Концепція розвитку мовника, яку хочуть застосувати керівники «Суспільного» не відповідає меті, цілям та ідеям, задля яких, власне, і створювалася Національна суспільна телерадіокомпанія України. Тому працівники телебачення і радіо створили Комітет «Захисту суспільного телерадіомовлення» в Житомирській філії. На сьогодні на каналі «UA:Житомир» - 6 годин власного мовлення (3 – на ТБ та 3 – на радіо), але цього недостатньо для повноцінного та вичерпного висвітлення цих питань. А зменшення годин мовлення, яке планують реалізувати керівники «НСТУ» (до 1 години на ТБ і 1,5 годин на радіо) призведе до ще більшого обмеження мешканців регіону на отримання інформації», - розповіли журналісти

Результатом створення Комітету «Захисту суспільного телерадіомовлення» стало звернення працівників до Наглядової Ради із проханням переглянути Концепцію регіонального мовлення. Зокрема, у Житомирі, лист до Наглядової Ради підписали 54 працівники «UA:Житомир» (всього в штаті телебачення та радіо 94 одиниці, фактично працює 81 людина).





Зазначимо, що комітети «Захисту суспільного» крім Житомира створили також колективів філій у Запоріжжі, Кропивницькому та Закарпатті. Видання «Детектор медіа» 10 лютого оприлюднило спільного листа голів регіональних комітетів «Захисту суспільного» до голови Правління ПАТ «НСТУ» Зураба Аласанії із закликом до діалогу.

Нагадаємо, 12 грудня 2019 року журналістки і ведучі ранкової програми на регіональному каналі Суспільного мовлення «UA: Житомир» Оксана Гебрич, Наталія Дехтієвська, Тетяна Іскоростенька і Дар’я Самаріна провели босий протест проти закриття ранкової програми.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2017 року за результатами конкурсу менеджером Житомирської філії Суспільного телебачення став Артур Самарцев, посаду продюсера отримав Володимир Ладижець. В жовтні 2019 року за результатами відкритого конкурсу на посаду продюсера Житомирської філії UA: Суспільне мовлення обрано Тамілу Бутко.

«Детектор медіа» інформував, що, за словами члена правління ПАТ «НСТУ» Миколи Чернотицького, на Суспільному проводили дослідження, згідно з результатами якого у 2018-2019 роках філії не виконали плани щодо ранкових новин та розважального і просвітницького мовлення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: телебачення Суспільне НСТУ  
Матеріали по темі