Культура

У житомирському гідропарку відбудеться свято «Залицяння до Весни», на якому спалюватимуть опудало та пригощатимуть млинцями

19 February 2020, 13:59

На території гідропарку 29 лютого та 1 березня відбудуться народні гуляння «Залицяння до весни», які щорічно організовує управління культури Житомирської міської ради. Розважатимуть гостей свята, як і минулого року, фольклорні колективи міста та області. Відбудеться традиційне частування млинцями та спалення солом'яного опудала.

«Основна програма буде 1 березня на великій сцені у гідропарку. Цього року передбачено безкоштовне пригощання для житомирян. Пригощатимемо млинцями, трав'яним чи зеленим чаєм, також картоплею. Буде багато майстер-класів від майстрів, будуть робити ляльки-мотанки та також будуть майстер-класи з сироварінням, ми злучаємо до цього училища нашого міста», – розповідає начальниця управління культури Житомирської міської ради Ілона Колодій.

Окрім цього, для житомирян облаштують чотири фотозони з сіна.

«Це будуть великі казкові фотозони, одна - солом'яна фортеця, друга - солом'яна сім'я, біля яких можна сфотографуватися. Локації будуть розташовані навколо всього гідропарку», - каже Ілона Колодій.


Завершать гуляння танцювальною ходою, спаленням опудала та піротехнічним шоу. Програму святкування затвердили сьогодні, 19 лютого, на засіданні міськвиконкому.

За попередніми підрахунками, вартість такого свята складає 192 тисячі гривень.

«Міський бюджет має витратити на організацію та проведення впродовж двох днів загальноміського традиційного свята «Залицяння до весни» 192 тисячі гривень. Це попередній розрахунок кошторису, але перевищення ціни не буде, може бути лише економія коштів. Основні видатки витрачаються на демонтаж та монтаж сценічного обладнання і світлотехнічне обладнання, тому що звукове обладнання нам надає Палац культури, це безкоштовно. Це також видатки на придбання сіна для лабіринтів, фотозон, дитячих конструкцій, концертну програму», - говорить заступниця начальника управління культури Житомирської міської ради Наталія Марчук.

У розпорядженні Житомир.info є попередній кошторис святкування, де 49 тис. грн заплатять колективам за виступи, 38 тис. грн піде на придбання тюків сіна, 10,8 тис. грн заплатять за послуги первинної невідкладної допомоги (2 доби з 10:00 до 19:00).


Нагадаємо, проєкт рішення міськвиконкому з рішенням про проведення народних гулянь «Залицяння до Весни» оприлюднили 18 лютого.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року програму святкування проводів зими під назвою «Залицяння до весни» затвердили на засіданні міськвиконкому 22 лютого. Тоді начальниця управління культури Ніна Рябенко анонсувала традиційні народні гуляння, концерт гурту «Чіп», фольклорного ансамблю «Родослав», колективів комунального закладу «Палац культури», козацький куліш, козацькі показові бої, польову кухню з кулешем і узваром, частування млинцями, варениками та пиріжками.

Фоторепортаж святкування, яке відбувалося у гідропарку 10 березня 2019 року, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гідропарк свято управління культури  
Матеріали по темі