Місто

Який вигляд мають будівництва житомирського супермаркету «ОЛДІ» та гіпермаркету мережі «Епіцентр» і коли їх планують завершити

19 February 2020, 19:05

19 лютого Житомир.info вирішив поцікавитись, який вигляд має і на якому етапі перебуває будівництво поблизу заводу «Електровимірювач» на вулиці Грушевського та будівництво гіпермаркету мережі «Епіцентр» на Київському шосе, поблизу залізничного вокзалу, а також з’ясувати, коли торговельні центри планують добудувати.


Сайт Асоціації рітейлерів України розповідає нам, що якірними орендарями нового торговельного центру (загальна площа, якого складе 21 000 кв. м) стануть будівельний гіпермаркет «ОЛДІ», який займе 9000 кв. м, і магазин мережі продуктових магазинів «Сільпо», який відкриється в новій для компанії концепції. Біля ТЦ також планують облаштувати парковку на 230 машиномісць.

За словами представників ТОВ «Олді-Житомир», до яких журналісти звернулись за коментарем, окрім будівельного супермаркету «ОЛДІ», будуть представлені: продуктовий супермаркет «Сільпо», супермаркет електроніки та побутової техніки, магазин дитячих товарів, банк, кафе, ресторан, магазин зоотоварів, магазин товарів для облаштування побуту, аптека та інші торговельні майданчики.

Закінчити будівництво торговельного центру на вулиці Грушевського планують в 3-му кварталі 2020 року.

Про орієнтовні терміни завершення будівництва гіпермаркету мережі «Епіцентр» журналісти Житомир.info запитали у радника Житомирського міського голови Олександра Черняховича.

За його словами, перш за все слід розуміти, що в Житомирі будують не ТЦ «Епіцентр», а торговельний центр національної мережі будівельно-господарських гіпермаркетів «Нова Лінія», яка входить до групи «Епіцентр К».

Олександр Черняхович розповідає: компанія поки не афішує термінів завершення будівельних робіт та відкриття гіпермаркету.

«Були якісь неполадки із залізницею, якісь документальні невеликі «волокити». Поки вони не афішують термінів завершення будівництва, там ще достатньо роботи. Вони зараз домовились із нами, що вони за власний рахунок будуть перекладати там магістральні мережі: вода, каналізація. Це вони робитимуть і для нас, і для себе, і зараз будуть виконувати ці роботи. До того всього, вони ще будуть робити там дороги. Тобто, роботи ще багато. Але з огляду на темпи, якими вони будують, я думаю, що до кінця року вони точно добудують», – припускає радник мера Олександр Черняхович.

Нагадаємо, 26 липня 2019 року депутати Житомирської міської ради проголосували за рішення, яке дозволило розпочати будівництво гіпермаркету мережі «Епіцентр». Зробити це їм вдалось із другої спроби.

25 липня 2019 мер Сергій Сухомлин розпорядився скликати 51-у позачергову сесію міської ради на ранок 26 липня, аби розглянути питання щодо «Епіцентру», яке не підтримали напередодні.

ПАТ «Нова лінія», яке входить до групи «Епіцентр», хотіло отримати дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 3,54 га за адресою Київське шосе, 4/2 у Житомирі. На цій земельній ділянці збираються побудувати торговий центр площею 18 тис. кв. м. Дане питання розглядали на позачерговій сесії Житомирської міської ради 24 липня, але для прийняття рішення не вистачило голосів.

Виступи і демарші житомирських депутатів під час обговорення питання будівництва гіпермаркету мережі «Епіцентр» на сесії 24 липня 2019 року, дивіться у відеосюжеті

Як повідомляв Житомир.info, восени 2018 року товариство з обмеженою відповідальністю «ОЛДІ-Житомир» купило частину приміщень колишнього заводу «Електровимірювач». 14 листопада 2018 року виник перший конфлікт з новими власниками, які хотіли зробити проїзд до своєї території: працівники ПрАТ «Електровимірювач» протестували проти встановлення паркана, нарікаючи, що через «ОЛДІ» у них виникають проблеми з електрикою. Ввечері 22 грудня 2018 року знову стався конфлікт, коли техніка почала руйнувати металевий ангар, який знаходився на спірній земельній ділянці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Олді Епіцентр будівництво  
Матеріали по темі