Події

Суд виніс вирок водієві, який бусом на смерть збив 13-річного велосипедиста неподалік Житомира

27 February 2020, 14:08

Водія Volkswagen Transporter, який 1 червня 2018 року у селі Березівка Житомирського району смертельно травмував підлітка, засудили до трьох років ув’язнення, призначивши йому іспитовий строк.

Вирок Житомирського районного суду щодо зазначеної кримінальної справи 24 лютого був оприлюднений у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У матеріалах справи описано обставини смертельної ДТП.

«Першого червня 2018 року близько 13 години 30 хвилин обвинувачений ОСОБА_1, керуючи технічно-справним автомобілем «Фольцваген Транспортер Т4» (…) у світлу пору доби, в умовах достатньої видимості з робочого місця водія, рухався у лівій смузі руху на 158-ому км автодороги «Київ-Чоп» у с. Березівка Житомирського району (…), будучи попередженим дорожнім знаком 5.45 «Початок населеного пункту» про встановлене обмеження максимально допустимої швидкості руху транспортного засобу 50 км/год. перевищив цю допустиму швидкість руху, чим створив загрозу безпеці дорожнього руху, однак продовжив рух автомобіля. В цей час обвинувачений ОСОБА_1 , усупереч вимогам п. 2.3 (б), не був уважним, не стежив за дорожньою обстановкою та її змінами, при виникненні небезпеки для руху у вигляді велосипедиста ОСОБА_5, якого обвинувачений об`єктивно спроможний був виявити, не вжив заходів для зменшення швидкості руху аж до зупинки автомобіля і на 158 км + 690 м зазначеної автодороги передньою правою та центральною частиною вищезгаданого автомобіля наїхав на велосипедиста ОСОБА_5, який переїжджав проїзну частину справа на ліво відносно напрямку руху автомобіля», – йдеться у матеріалах суду.

Внаслідок ДТП неповнолітній велосипедист отримав множинні тілесні ушкодження, що виявилися смертельними.

Під час судового розгляду справи обвинувачений повністю визнав себе винним у вчиненні інкримінованого злочину. Щире каяття, добровільне відшкодування потерпілому завданої шкоди стали обставинами, які пом`якшують покарання.

Зазначено також, що потерпілий звернувся до суду із заявою про відмову від свого цивільного позову про стягнення з обвинуваченого 3170 грн матеріальної та 500 000 грн моральної шкоди, тож суд закрив провадження щодо цивільного позову.

Врешті, суд визнав водія мікроавтобуса у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України та призначити йому покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі без позбавлення права керування транспортними засобами.

Однак, на підставіст.ст.75,76КК України, чоловіка звільнили від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку 1 (одного) року 6 (шести) місяців не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки, а саме буде періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти даний орган про зміну свого місця проживання, роботи або навчання.

Нагадаємо, поліція повідомляла, що 1 червня 2018 року на трасі Київ – Чоп у селі Березівка Житомирського району водій Volkswagen Transporter, 45-річний житель Пулинського району, рухаючись у напрямку м. Рівного, здійснив наїзд на велосипедиста, який перетинав проїжджу частину дороги поза межами пішохідного переходу.

«У результаті ДТП від отриманих травм 13-річний велосипедист, житель с. Черемошне Житомирського району, загинув на місці події», – йшлося у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 20 лютого 2020 року в селі Березівка Житомирського району BMW збив жінку, яка переходила дорогу. Потерпіла померла у лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вирок ДТП Березівка  
Матеріали по темі