Влада

Колишній начальник Житомирського відділу поліції за рік доклав до готівки ще 100 тисяч гривень

9 March 2020, 14:45

Полковник поліції Михайло Сорока, який очолював Житомирський відділ поліції, зараз керує управлінням превентивної діяльності ГУНП в Житомирській області.

Декларацію за 2019 рік Сорока оприлюднив 9 березня.

За минулий рік офіційні доходи Михайла Сороки становили трохи більш ніж 300 тис. грн: 284 тис. 166 грн він отримав в обласному управління Нацполіції на 49 тис. грн – від Поленчука Валерія Віталійовича за продане рухоме майно.

Зазначимо, що в попередніх деклараціях Сорока вказував, що йому належить автомобіль Renault Sandero Stepway 2013 р.в., власником якого він став 26 грудня 2013 року. Вказана вартість автомобіля на той час – 137 тис. грн. Для придбання автівки Сорока 23 грудня 2013 року взяв кредит у розмірі 137 тис. грн. 12 січня 2019 року на той час ще начальник міськвідділу поліції Михайло Сорока оприлюднив повідомлення про суттєві зміни у майновому – отримані 200 тис. грн за продаж рухомого майна від громадянина Ксинзюка Володимира Анатолійовича. До речі, цей дохід в декларації за 2019 рік не вказаний. Натомість яке ще рухоме майно придбав та продав Михайло Сорока минулого року – невідомо, бо інші повідомлення про суттєві зміни він не оприлюднював, а в декларації є лише інформація про нерухомість.

Крім того, за рік у вже колишнього начальника Житомирського відділу поліції на 100 тис. грн збільшилася сума готівки й тепер він декларує 270 тисяч гривень.

Нагадаємо, начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока наприкінці вересня 2019 року подавав декларацію кандидата на посаду заступника начальника головного управління Нацполіції в Житомирській області. В жовтні стало відомо, що полковник поліції Михайло Сорока очолив управління превентивної діяльності ГУНП в Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2014 року Михайло Сорока був призначений на посаду начальника Житомирського міськвідділу УМВС. До цього він кілька років керував Любарським райвідділом УМВС України в Житомирській області та в грудні 2012 року отримав від президента Януковича медаль «За бездоганну службу» III ступеня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сорока декларація ГУНП  
Матеріали по темі