Суспільство

Пошуківці прочитали смертний медальйон знайденого у Житомирській області радянського солдата, шукають родичів

12 March 2020, 16:36

Пошуківці 7 березня у Пулинському районі Житомирської області знайшли останки солдата РСЧА. Солдат знаходився в чагарнику на глибині 60 см. При ньому був смертний медальйон, інформацію вдалося відновити. Знайдені останки Пахомова Єгора з Курської області.

Про це 12 березня повідомили на сторінці Історико-патріотичного об’єднання «Пошук» у соцмережі.

«Маємо приємну новину. Медальйон солдата №13 від 7.03.20 прочитався! Фамилия Пахомов Имя Егор Отчество Васильевич. Дата рождения/Возраст __.__.1921. Место рождения Курская обл., Великомихайловский р-н, Тростенец. Дата и место призыва __.__.1940 Великомихайловский РВК, Курская обл., Великомихайловский р-н. Воинское звание рядовой. Причина выбытия пропал без вести. Розпочато пошук родичів!», – йдеться у повідомленні.


Інформацію про знайдені останки солдатів пошуківці повідомляли 7 березня.

«Сьогоднішній день був досить продуктивним. Працювали у Пулинському районі на новій локації. Завдяки злагодженій роботі всієї команди вдалося знайти останки 3-х солдат РСЧА. Всі вони загинули в липні 41-го року. 1-й солдат був на глибині 50 см, мав при собі каску СШ-39 та підсумок. 2-й солдат знаходився в чагарнику на глибині 60 см. Солдат лежав в окопі, довкола нього валялися гільзи, що свідчить про те, шо він загинув у бою під час артилерійського обстрілу. У протигазній сумці лежав годинник з бронетехніки, поряд була каска СШ-39 та підсумки. Під головою лежав ящик з під кулемета Максим пробитий осколком, а під ящиком лежав диск до ДП-27, а саме головне, що у солдата в нагрудній кишені був медальйон! 3-й солдат був неподалік від першого. Мав при собі каску СШ-39, підсумки, олівці, саперну лопату та перев'язочний пакет в якому дуже гарно зберігся бинт. Сподіваємось, що ім'я другого солдата буде встановлено», – йдеться у повідомленні.


Як повідомляв Житомир.info, 19 лютого у Коростенському районі невідомі у пошуках металу «обікрали» знайдені останки солдата РСЧА.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пошуківці солдат РСЧА  
Матеріали по темі