Влада

​Представник влади в Житомирі проводять зустрічі з керівниками релігійних громад та дають рекомендації на період карантину

12 March 2020, 17:15

11 березня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко провів зустріч з представниками релігійних конфесій щодо попередження розповсюдженню коронавірусу.

На нараді в ОДА дійшли згоди, що рішення про обмеження відвідувати богослужіння повинно прийматися виключно на загальнонаціональному рівні. По завершенні зустрічі пресслужба Житомирсько-Овруцької єпархії Православної церкви України повідомила, що Церква підтримує дії стосовно усіх заходів щодо захисту населення від коронавірусу, але заборонити людям приходити на богослужіння і приймати участь у Таїнствах Святого Причастя вони не мають права.

Нарада з представниками Ради Християнських Церков відбулась також 12 березня, цього разу у Житомирській міській раді. За її результатами було напрацьовано ряд рекомендацій.

«Результатом наради стали спільно напрацьовані рекомендації щодо протиепідемічних заходів та обмежень у релігійних громадах під час проведення богослужінь та інших релігійних обрядів. Зокрема, наголошено на необхідності проведення дезінфекції у храмах, можливості звершувати молитву у домашніх умовах, запровадити шанування святинь поклонінням, без цілування», - повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

Вцілому, було затверджено наступні рекомендації під час богослужінь та інших заходів, організованих релігійними організаціями:

  • рекомендуємо священнослужителям та прихожанам з підвищеною увагою ставитися до особистої гігієни, використовувати ефективні засоби дезінфекції. У разі виявлення ознак хвороби або наявності обґрунтованої підстави вважати себе належними до групи ризику (перебування у приміщенні чи в контакті з особою, яка має ознаки хвороби, недавнє перебування у місцях, де хвороба значно поширилася) слід залишатися вдома, обмежити спілкування, щоб не наражати на небезпеку оточуючих, звернутися до лікарів та виконувати їхні вказівки;
  • посилити заходи протиепідемічної безпеки у храмах, використовувати засоби дезінфекції, зокрема для ікон та інших святинь;
  • рекомендуємо шанування святинь проводити поклонінням/поклоном перед ними, без цілування;
  • рекомендуємо в особистих вітаннях, виявах пошани між членами Церкви та благословення уникати цілування та дотиків;
  • рекомендуємо збільшити чисельність богослужінь для недопущення зібрань за участі понад 60 осіб;
  • закликаємо по можливості молитви звершувати у домашніх умовах;
  • на період проведення протиепідемічних заходів закрити недільні школи при релігійних організаціях;
  • рекомендуємо після богослужінь проводити роз’яснювальну роботу з прихожанами стосовно заходів безпеки, що запроваджені у Житомирській міській ОТГ. Відповідні інформаційні матеріали будуть надані Вам додатково.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні 11 березня 2020 року Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19. вводиться обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб (крім заходів державної необхідності); проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів; заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні – з 12 березня по 3 квітня. Пізно ввечері 11 березня Житомирська ОДА поінформувала про розпорядження голови, яким у всіх навчальних закладах області з 12 березня по 3 квітня 2020 року призупиняється навчальний процес.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: релігія церква конфесія віра коронавірус карантин богослужіння  
Матеріали по темі