Здоров'я

ОДА просить Раду нацбезпеки ввести надзвичайний стан на території Житомирської області

17 March 2020, 15:14

На брифінгу 17 березня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомив, що обласна влада направила звернення до РНБО щодо введення надзвичайного стану в області і наразі чекають відповіді.

«Вчора на підставі рішення комісії ТЕБ та НС було відправлено звернення до Ради національної безпеки та оборони й прем'єр-міністра щодо введення в Житомирській області надзвичайного стану. Надзвичайний стан передбачає жорсткі обмеження, жорсткі заборони, тому чекаємо рішення Ради національної безпеки та оборони й відповідного указу президента», - розповів голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Облдержадміністрація рекомендувала перевізникам призупинити роботу автобусних маршрутів та закрити заклади харчування.

«Відсьогодні ми рекомендуємо перевізникам зняти міжобласні, міжміські та приміські маршрути. Крім того, рекомендуємо закрити всі заклади харчування, перукарні. Наша основна задача - не допустити поширенню коронавірсу. Хочу повідомити, що задля не поширення епідемії в Китаї, були жорсткі рішення на державному рівні. Ми бачимо, які події розвиваються на заході Європи. Основне - життя та здоров’я наших громадян, нас з вами. Я закликаю до свідомості громадян, хто контактує з людьми, які приїжджають із західної Європи. Ми чуємо, що поширення коронавірусу в Україні це контактні особи, які контактували з хворими на коронавірус і безумовно звертайтесь при найменших ознаках до лікарів», - сказав Віталій Бунечко.

Він також зазначив, що область вивчає досвід інших країн у профілактиці коронавірусу.

«Ми взяли модель саме китайську по жорстких обмеженнях, тому будемо мати надію. Вивчаємо досвід, вивчаємо, на жаль, не досить позитивний досвід Європи, вивчає досвід Китайської народної республіки, який зумів не дати поширенню, а лише залишити в одній провінції. Будемо мати надію, що вірус не набуде такого поширенню», - зауважив Віталій Бунечко.

Нагадаємо, станом на 17 березня в Житомирській області перевіряють три підозри на коронавірус – дві в Житомирі, одна – в Новограді-Волинському.

Як повідомляв Житомир.info, 16 березня 2020 року, в відеозверненні президент Володимир Зеленський рекомендував Кабміну ввести по всій території України жорсткі карантинні обмеження, а в Житомирській та Чернівецькій областях запровадити режим надзвичайної ситуації. Президент, зокрема, казав, що найближчим часом очікуємо від Національного банку України, Міністерства фінансів, державних і комерційних банків програму кредитних канікул для малого і середнього бізнесу та концепцію податкових змін; громадяни, які отримують менше 5 тис. грн пенсію мають отримати доплату у розмірі 1 тисячі гривень. Пізно ввечері цього ж дня Кабмін ухвалив постанову, якою введена, зокрема, заборона залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень, а також припинена робота метрополітенів. Порушникам карантину загрожує штраф, або позбавлення волі: Верховна Рада ухвалила закон для запобігання коронавірусу

Станом на ранок 17 березня 2020 року в Україні офіційно було підтверджено 7 випадків зараження коронавірусом: 4 – у Чернівецькій області, 2 – у Києві зафіксували, 1 у Житомирській області (летальний).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус ОДА РНБО надзвичайний стан  
Матеріали по темі