Здоров'я

В області перевіряють три підозри на коронавірус – дві в Житомирі, одна – в Новограді-Волинському

17 March 2020, 13:27

В Житомирській області станом на 17 березня перевіряють три підозри на коронавірус.

Про це на брифінгу сказав голова облдержадміністрації Віталій Бунечко.

«Один випадок в Новограді-Волинському зараз перевіряється, двоє перевіряється в Житомирі – в дитячій і в обласній лікарні, в інфекційному відділенні. Щодо інформації про двох жінок з Ємільчинського району (які повернулися з Італії і захворіли - ред.), то там негативний результат, на даний момент інформація не підтверджується. Сьогодні чекаємо результати трьох зазначених аналізів», - сказав Віталій Бунечко.

Детальніше дивіться у сюжеті.

Нагадаємо, 15 березня 2020 року до Житомирської міської дитячої лікарні був госпіталізований хлопець віком 16 років з ознаками респіраторної інфекції: він вчився в Польщі, там захворів 13 березня. Експрес-тест показав негативну реакцію на коронавірус COVID-19.

Станом на ранок 17 березня 2020 року в Україні офіційно було підтверджено 7 випадків зараження коронавірусом: 4 – у Чернівецькій області, 2 – у Києві зафіксували, 1 у Житомирській області (летальний).

Як повідомляв Житомир.info, 16 березня 2020 року, в відеозверненні президент Володимир Зеленський рекомендував Кабміну ввести по всій території України жорсткі карантинні обмеження, а в Житомирській та Чернівецькій областях запровадити режим надзвичайної ситуації. Президент, зокрема, казав, що найближчим часом очікуємо від Національного банку України, Міністерства фінансів, державних і комерційних банків програму кредитних канікул для малого і середнього бізнесу та концепцію податкових змін; громадяни, які отримують менше 5 тис. грн пенсію мають отримати доплату у розмірі 1 тисячі гривень. Пізно ввечері цього ж дня Кабмін ухвалив постанову, якою введена, зокрема, заборона залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень, а також припинена робота метрополітенів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус Бунечко  
Матеріали по темі