Місто

Хворий на коронавірус житомирянин стверджує, що ніякої групи за кордон він не возив, та інформацію про це вважає помстою

22 March 2020, 13:44

Житомирянин, у якого діагностували коронавірус й стосовно якого було відкрите кримінальне провадження, стверджує, що їздив у закордонну подорож лише зі своїм другом та його сином. Він запевняє, що жодних груп він туди не возив.

22 березня, перебуваючи в інфекційному відділенні місцевої лікарні, чоловік опублікував відеодопис у Facebook.

Він ще раз описав історію свого повернення з Австрії.

«З 7 по 14 березня я, мій товариш і його 11-річний син знаходилися в Австрії, на курорті Санкт-Антон. 14 березня ми повернулися літаком авіакомпанії Wizz Air рейсом Меммінген – Київ. Ніякої групи, ніяких друзів, ніяких туристів я не возив. Ще раз: це була приватна поїздка і нас було з Житомира лише троє», – запевняє житомирянин.

Він також нагадав, що рішення про самоізоляцію він прийняв ще будучи на відпочинку, коли жодних симптомів ще не мав.

«Я вирішив ще спочатку самоізолюватися на 14 днів», – каже чоловік.

Він кілька разів повторив, що учасниками поїздки були троє людей: він та його товариш з сином.


Житомирянин також наголосив, що, коли йому стало зле, він одразу повідомив медикам.

«18 березня я відчув невеличке недомагання, зайшов у будинок, поміряв температуру – 38,2. Зв’язався з амбулаторією села Вереси, пояснив свої симптоми, розповів все, що зі мною відбувалося», – стверджує пацієнт інфекційного відділення.

Чоловік також заявляє: його звинуватили у тому, що він возив в Австрію групу людей і нібито приховував це, аби помститися за оприлюднені фото з інфекційного відділення міської лікарні.

«Я сів і написав нарис на сайт Житомир.info, зателефонував журналістам, і цю інформацію можна прочитати і зараз у відкритому доступі. Єдине, що цей допис я підкріпив реальними фотографіями стану інфекційного відділення лікарні, готовності до прийому пацієнтів, за що тут же була розгорнута фейкова кампанія брехні проти мене. Мене на сьогоднішній момент намагаються зробити «ізгоєм», ворогом усіх житомирян», – переконаний чоловік.

Він стверджує, що з самого початку давав усю правдиву інформацію і поліцейським, і епідеміологам, і медикам.

«Я нічого ніколи не приховував ні від вас, ні від будь-кого. Ще раз повторюю: ніякої групи, це фейк, не вірте меру. Він набирає політичні очки і мстить мені за правду, яка була опублікована. Нас було лише троє: я, мій товариш і його 11-річний син, які після приїзду теж перебувають на самоізоляції», – заявляє чоловік.

Насамкінець він додав, що почувається відмінно, зокрема тиск і температура у нього в нормі.

Як повідомляв Житомир.info, 19 березня 2020 року мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив про зафіксований в Житомирі перший підтверджений випадок коронавірусу у чоловіка, який нещодавно повернувся з Австрії. Хворий на коронавірус 49-річний житомирянин розповів, як повертався в Україну з Австрії, з ким контактував і в яких нині умовах перебуває в інфекційному відділенні міської лікарні. Ввечері 19 березня на брифінгу голова ОДА Віталій Бунечко розповідав, що, за словами чоловіка, він повертався в Україну разом з товаришем та його сином, але повідомити їхні дані інфікований коронавірусом відмовлявся. Згодом мер Сергій Сухомлин заявив, що житомирянин працює в турфірмі, возив закордон групу туристів, але цю інформацію приховав. 21 березня відділ комунікації поліції Житомирської області повідомив про відкрите кримінальне провадження за ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. У ході досудового розслідування перевіряється інформація про укриття відомостей хворим на COVID-19 щодо причетності до перевезення організованої групи туристів до Австрії та назад в Україну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19  
Матеріали по темі