Здоров'я

В Житомирі є перший підтверджений випадок коронавірусу, - мер

19 March 2020, 15:23

В Житомирі 19 березня є перший підтверджений випадок коронавірусу.

Про це у Facebook повідомив мер Сергій Сухомлин.

Інформацію про пацієнта мер повідомив у відеозверненні.

«Перший підтверджений випадок у Житомирі. Це житомирянин, який повернувся з Австрії, 56 років. Лабораторні дослідження підтвердили наявність коронавірусу в цієї людини. Стан його більш-менш нормальний», - сказав Сергій Сухомлин.

Вінт також повідомив, що буде декілька груп медичних працівників, які будуть зустрічати житомирян в аеропорту «Бориспіль» і на вокзалі «Київ-Пасажирський», щоб максимально відслідкувати тих людей, які зараз спецпотягами та спецрейсами повертаються в Україну з-за кордону.

«Якщо є температура чи інші ознаки захворювання, то вони прямо там будуть проходити експрес-тести», - зазначив мер Житомира.


Маємо уточнену інформацію - чоловіку 49 років. Подробиці читайте згодом на нашому сайті

Нагадаємо, на брифінгу 19 березня начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Микола Суслик інформував, що у Житомирській області чекають результатів дослідження на коронавірус чотирьох осіб. Двоє були госпіталізовані напередодні до першої житомирської міської лікарні та до лікарні в місті Овруч (з Народичів). Ще двоє осіб госпіталізували сьогодні, 19 березня, до Андрушівської райлікарні, ці люди нещодавно повернулися з Угорщини.

Також начальник УОЗ Микола Суслик розповів про подружжя з Брусилова, 1960 та 1962 років народження, яке 8 березня контактувало з померлою від коронавірусу жителькою Радомишля. За кілька днів після цього у чоловіка і жінки з’явилися симптоми хвороби, проте до 19 березня вони лікувалися самостійно вдома. Наразі вони госпіталізовані до лікарні Коростишева, у обох спостерігається висока температура, задуха, кашель та пневмонія. Вони також нині очікують на результати тестів на коронавірус.

Як повідомляв Житомир.info, 12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу ввечері 12 березня. Також він поінформував про введення надзвичайного стану в райцентрі Радомишль. 13 березня в Радомишлі закрили ринки, обмежили рух міського транспорту і контролюватимуть пропуск на вхід і вихід людей з міста. У райцентрі дезінфікують автовокзал і церкву. В інфекційному відділенні Радомишльської районної лікарні 13 березня вдень жінка померла. Її поховали 14 березня. Поховання відбулося без присутності родичів і знайомих покійної, з дезінфекцією.

Станом на 22:00 18 березня в Україні зафіксовано 16 випадків COVID-19: Чернівецька 10 (з них 1 летальний), Житомирська – 1 (летальний), Київська - 2, Донецька - 1 області та м. Київ – 2.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус Сухомлин  
Матеріали по темі