Місто

Трьом комунальним підприємствам Житомира збираються дозволити придбати спецтехніку на умовах лізингу

24 March 2020, 11:56

КП «Житомирводоканал» та КП «Житомиртеплокомуненерго» у 2020 році збираються укласти договори фінансового лізингу в АБ «Укргазбанк» на закупівлю спецтехніки на загальну суму близько 7,5 млн грн.

Про це йдеться в проєкті рішення сесії Житомирської міської ради «Про затвердження договорів фінансового лізингу», опублікованому на сайті мерії 23 березня.

«Надати дозвіл КП «Житомирводоканал» Житомирської міської ради на закупівлю екскаватора на колісному ходу JSB на умовах фінансового лізингу в АБ «УКРГАЗБАНК» на строк кредитування 24 місяці з дати укладання акту приймання-передачі до Договору фінансового лізингу, сума фінансування (кредитування) складає не більше, ніж 3 846 500 грн, але в будь-якому випадку не більше, ніж 70% від вартості предмету лізингу з ПДВ, ставка лізингового процента 13,00% річних, комісія за управління кредитними коштами в частині обслуговування рахунку за операцією фінансового лізингу 0,2% від суми фактичного залишку заборгованості за договором фінансового лізингу на дату нарахування (але не менше ніж 1000,00 грн), без ПДВ нараховується щомісячно», - йдеться у даному проєкті рішення сесії.

Також пунктом 2 цього проєкту рішення сесії передбачається надання дозволу КП «Житомиртеплокомуненерго» на закупівлю спецтехніки. Сума передбаченого кредитування складає не більше 3 млн 729,180 тис. грн, але не більше 70% від вартості предмету лізингу з ПДВ. Процентна ставка 14%. У додатку до проєкту рішення сесії міститься типовий договір, у якому вказано, що предметом лізингу є автомобіль вакуумний МВ-16 МАЗ 631226-525-та два спеціалізовані автомобілі типу ФПВ (автомайстерні) на базі шасі МАЗ-437121.

Пунктом 3 даного проєкту рішення сесії передбачається надання дозволу КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» на закупівлю екскаватора-навантажувача. Сума кредитування – не більше 1 млн 486,1 тис. грн. Процентна ставка 13,5%.

Нагадаємо, у 2019 році КП «Автотранспортне підприємство 0628» збиралося на умовах фінансового лізингу придбати 12 спецавтомобілів для вивезення сміття та понад 10 тисяч контейнерів для приватного сектора.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році депутати Житомирської міської ради дозволили ТТУ придбати в лізинг 23 автобуси.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екскаватор водоканал ЖТКЕ спецкомбінат техніка лізинг  
Матеріали по темі