Здоров'я

У Житомирській області перевіряють на коронавірус двох хлопців, які контактували з тими, хто повернувся з-за кордону

24 March 2020, 13:59

У Житомирській області перевіряють підозру на коронавірус у двох юнаків віком 22 та 17 років.

Про це на брифінгу 24 березня повідомив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Микола Суслик.

«На сьогодні є підозра на захворювання, викликане коронавірусом, в Хорошівському районі: госпіталізували пацієнта, 22 роки, який мав контакт із нашими громадянами, які приїхали з-за кордону. Є клінічна картина захворювання, тому з самого ранку направлені аналізи в наш лабораторний центр для отримання кінцевого аналізу. Але у зв’язку з тим, що в нас з’явилися експрес-тести, ми їх туди направили, і найближчим часом з Хорошева нам скажуть, чи буде тест позитивний. Також екстрена медична допомога доповіла, що у Бердичеві поступає пацієнт, 17 років, студент, який контактував зі студентами-іноземцями, які повернулися раніше на навчання. Зараз проводиться експрес-діагностика і теж направляється мазок в лабораторний центр, щоб підтвердити чи зняти діагноз», - сказав Микола Суслик.

Він також зауважив, що на сьогодні лише один громадянин з тих, які повернулися останніми днями з-за кордону, свідомо залишився на обсервацію у санаторії «Лісова казка», щоб не наражати своїх рідних і близьких на небезпеку, бо немає можливості самоізолюватися.

«Сьогодні в нас буде звільнений повністю госпіталь для ветеранів у Бердичеві. З завтрашнього дня він буде готовий для того, щоб контактних осіб можна було ізолювати. Також у нас є п’ять лікарень, які не ввійшли до переліку (тих, які можуть приймати хворих на коронавірус) і вони теж, у випадку необхідності, будуть перепрофільовані для надання допомоги і спостереження за контактними особами», - зазначив начальник УОЗ.

Зазначимо, вночі 24 березня до Житомирської області надійшли тести на коронавірус, а також засоби індивідуального захисту, які доставили з КНР.

Нагадаємо, 20 березня з центрального залізничного вокзалу Києва двома автобусами організовано забрали більше 50 людей – жителів Житомира та Житомирського району. 23 березня у Києві зустріли ще два спецпотяги, в яких було 35 житомирян. На брифінгу в ОДА 23 березня повідомляли, що для громадян, які повертаються цими днями з-за кордону, підготували коростишівський санаторій «Лісова казка» та готельні номери у Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 24 березня в Україні підтверджено 84 випадки COVID-19: найбільше у місті Київ – 29 випадків, у Чернівецькі області – 25 випадки та у Київській області – 15 випадків, з них виявлено за останню добу – 10 випадків. У Житомирській області ситуація не змінилася – 2 підтверджені випадки, з них один летальний у Радомишлі. 24 березня після 12:00 мер Житомира повідомив про ще два підтверджених випадки захворювання в обласному центрі: у двох жінок експрес-тест показав позитивний результат, одна з них пацієнтка лікарні, інша - медсестра.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус брифінг ОДА карантин лікарня тест  
Матеріали по темі