Місто

Лікарі-епідеміологи розробили рекомендації щодо роботи житомирських підприємств під час карантину

31 March 2020, 17:00

Експерти-епідеміологи та вірусологи, які приїхали до Житомира з ініціативи місцевого бізнес-клубу, розробили рекомендації щодо алгоритму роботу під час карантину для магазинів, аптек, керуючих компаній чи ОСББ, трамвайно-тролейбусного управління та водоканалу. Протоколи передали міському голові, а далі їх розглядатимуть члени виконкому.

«Сьогодні передаємо місту протоколи, у яких є детальна інструкція, як це все робити у сьогоденних реаліях. Я, як представник бізнес-клубу, хочу сказати, що сьогодні наша найперша задача – це захист медиків та людей, які у зоні найбільшого ризику зараження вірусом», – говорить засновник житомирського бізнес-клубу Вадим Ліскі.


Міський голова одразу наводить приклад щодо дезінфекції під’їздів і розповідає, як це потрібно робити правильно.

«Зараз це велика допомога нам, бо навіть людина, яка проводить дезінфекцію в під'їзді, вона також незахищена, і потрібно робити дезінфекцію правильно, не використовувати зайві ресурси. Іноді заливають сходи, стіни хлоркою, і ніякої користі немає, люди дихають цим розчином. А треба робити добре вологе прибирання, протирати поручні, ліфтову кабіну, і це потребує набагато менше зусиль і не наражає на небезпеку тих, хто це робить», – каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

За його словами, ці протоколи має затвердити спершу оперативний штаб, а далі виконавчий комітет.

«Протоколи ми розглядаємо на штабі, затверджуємо на виконкомі, доносимо до бізнесу, управляючих компаній, комунальних підприємств. Через ЗМІ намагатимемось донести до широкого кола людей для того, щоб вони по протоколах могли відпрацьовувати свої алгоритми», – повідомив Сергій Сухомлин.


Нагадаємо, 28 березня 2020 року до міста запросили фахівців-епідеміологів, які розроблять рекомендації для підприємств щодо алгоритму роботи в умовах карантину. Одним із прикладів стало житомирське ТТУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 карантин епідеміолог  
Матеріали по темі