Здоров'я

​Житомирська ОДА отримала від благодійників понад 500 захисних комплектів для медиків

1 April 2020, 16:40

Представники бізнесу передали для медиків Житомирської області засоби захисту на пів мільйона гривень.

Про це 1 квітня повідомила пресслужба Житомирської ОДА.

1 квітня для медичних працівників області передали близько трьох тисяч одиниць засобів індивідуального захисту. Завдяки цій благодійній допомозі повними захисними комплектами зможуть забезпечити понад 500 медиків.

Про це розповів начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик.

«Завдяки благодійній допомозі від соціально відповідального бізнесу на обласній базі спеціального медичного постачання є 526 повних захисних комплектів для медичних працівників. Засоби індивідуального захисту будуть розподілені до лікувальних установах, відповідно до їх потреб», – сказав Микола Суслик.

Також він відмітив, що захисний медичний комплект має складатися з п’яти компонентів: костюму, респіратору, окулярів, рукавичок та бахіл.

Саме такі комплекти для повного захисту медичних працівників і закупили представники АТ «Житомиргаз». На півмільйона гривень придбали 550 пар рукавичок, 526 одноразових костюмів, 526 захисних окулярів, 550 пар бахіл, 526 респіраторів.

Загалом для допомоги медичним закладам Регіональна газова компанія виділила понад 20 млн грн, з цієї суми понад 1 млн грн спрямували на потреби Житомирської області. Окрім, закуплених комплектів засобів захисту ще придбали апарат штучної вентиляції легень. Очікується, що апарат доставлять в область у другій половині квітня. Про це розповіли представники компанії.

«Нашими спільним зусиллям можна побороти коронавірус. Закликаємо свідомий бізнес долучатися до допомоги медикам. Ми придбали апарат штучної вентиляції легень та засоби індивідуального захисту для медиків за кошти підприємства. Розуміємо, що для підприємців непрості зараз часи, але, щоб життя йшло далі, потрібно об’єднувати зусилля та допомагати лікарям», – зазначають представники компанії.

Як повідомляв Житомир.info, першу партію гуманітарного вантажу з Китаю Житомирська область отримала вночі 24 березня 2020 року. Друга партія вантажу надійшла 31 березня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: засоби захисту медик лікарня допомога захисний костюм коронавірус ОДА Житомиргаз  
Матеріали по темі