Влада

Суд розпустив громадську раду при Житомирській ОДА

10 April 2020, 09:53

Апеляційний суд залишив без задоволення скаргу Житомирської облдержадміністрації на рішення Житомирського окружного адміністративного суду від 12 грудня 2019 року, який визнав незаконним та скасував розпорядження голови ОДА про затвердження складу громадської ради.

Відповідна постанова Сьомого апеляційного адміністративного суду була ухвалена 1 квітня й оприлюднена 9 квітня. Постанова суду апеляційної інстанції набрала законної сили з дати її прийняття – з 1 квітня 2020 року.

Зазначається, що в серпні 2019 року громадська організація «Ветерани повітряно-десантних військ, Союз десантників Житомирської області» звернулася до Житомирського окружного адміністративного суду з позовом до Житомирської ОДА про визнання протиправним та скасування розпорядження. У позовній заяві представник громадської організації Ржешніовецький Ігор Петрович вказував на факт порушення вимог чинного законодавства з підготовки до проведення установчих зборів для формування громадської ради при ОДА, що призвело до прийняття протиправного рішення.

Суд першої інстанції позов задовольнив: визнав протиправним та скасував розпорядження голови Житомирської облдержадміністрації від 02.08.2019 №283 «Про затвердження складу громадської ради при Житомирській обласній державній адміністрації», яке підписував голова ОДА Ігор Гундич.

Скріншот з рішення окружного адміністративного суду від 12.12.2019 р.

«Як встановлено зі змісту листа Житомирської обласної державної адміністрації №50\205\27-19\ЗПІ від 23.07.2019 кількість бюлетенів, які були заповнені кандидатами до складу громадської ради, що брали участь в установчих зборах для формування громадської ради 11.07.2019 з позначками біля прізвищ, імен, по батькові обраних кандидатів менше 35 та становило 27, що є порушенням процедури голосування, яким здійснювалося формування громадської ради, оскільки кожен кандидат мав обрати саме 35 осіб, що відповідає визначеному кількісному складу громадської ради. Таким чином, факт порушення вимог чинного законодавства з підготовки до проведення установчих зборів знайшов своє підтвердження під час розгляду вказаної справи, що призвело до прийняття відповідачем протиправного рішення», - йдеться в рішення адмінсуду.

Як повідомляв Житомир.info, 14 травня 2019 тодішній голова Житомирської ОДА Ігор Гундич підписав розпорядження про створення ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування громадської ради. За три дні до завершення конкурсу до громадської ради-2019 зареєстрували всього 15 представників інститутів громадянського суспільства. 11 липня 2019 року під час установчих зборів було обрано склад нової громадської ради при Житомирській ОДА, до якого увійшли 35 представників. Головою громадської ради обрали Наталю Волинець, яка представляє ГО «ДЮСШ «Фенікс» та на той час була членом виконавчого комітету Житомирської міської ради.

Голова громадської ради при ОДА Наталя Волинець, фото з Facebook

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: громадська рада ОДА суд розпорядження  
Матеріали по темі