Суспільство

​Попри карантинні заборони у райцентрі Житомирської області займаються благоустроєм до Великодня: в центрі селища білять дерева

10 April 2020, 14:16

У центрі селища Ємільчине Житомирської області 10 квітня попри карантинні обмеження люди білять дерева.

Про це повідомили на сторінці Ємільчинської селищної ради у Facebook.

«Навіть у період карантину працівники з благоустрою ні на день не припиняли роботи.
І нехай на Великодні свята на дотримання карантинних заходів усі прогулянки скасовуються, проте в нашому спільному великому домі за будь-яких обставин повинно бути чисто. Дякуємо, благоустроє!», – йдеться у повідомленні.

На фото в деяких людей можна розгледіти маски.

Речниця ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко розповіла Житомир.info, що з працівниками благоустрою спілкується поліція.

«На даний час до людей вийшли працівники поліції. Вони роз’яснюють, що це є порушенням карантинного режиму. Якщо вони не припинять роботи, то поліція буде відповідно реагувати», – зазначила речниця ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

Селищний голова Сергій Волощук у коментарі Житомир.info зазначив: «Те, що в мене люди на відстані в парку білять дерева, я в цьому нічого поганого взагалі не вбачаю».

Нагадаємо, на засіданні 11 березня 2020 року Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19, обмеження мали діяти з 12 березня по 3 квітня 2020 року. 25 березня карантинні обмеження продовжили до 24 квітня, а 2 квітня Уряд ухвалив зміни до постанови КМУ №211, якою запровадив нові обмежувальні заходи, що діятимуть на час карантину. Згодом оприлюднили роз’яснення щодо найбільш поширених запитань про нові обмеження, зокрема – стосовно ізоляції осіб віком від 60 років. 8 квітня на засіданні Уряд послабив карантин для деяких громадян віком 60+ та затвердив порядок обов’язкової обсервації.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 10 квітня у Житомирській області 52 випадки захворювання на коронавірус COVID-19. За добу кількість хворих збільшилась на 21. Міста-«лідери» в області за кількістю виявлених випадків коронавірусу змінилися: тепер це Коростень і Бердичів.Станом на ранок 10 квітня 2020 року в Україні кількість хворих на коронавірус зростає: зафіксовано вже 2203 випадки

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ємільчине дерева благоустрій поліція карантин  
Матеріали по темі