Економіка

Компанія «Епіцентр К» пояснила, чому вирішили відкрити свій гіпермаркет у Житомирі саме зараз

10 April 2020, 16:50

Редакція Житомир.info отримала офіційний коментар щодо відкриття «Епіцентру» в Житомирі під час карантину:

Нині нелегкий час для кожного. Компанія «Епіцентр К» вирішила відкрити побутово-господарський центр «Епіцентр» у м. Житомир саме зараз, щоб забезпечити місто стратегічно важливими товарами та необхідною продукцією.

Нагадаємо, що згідно з роз’ясненням Кабінету міністрів до постанови №211 від 11 березня 2020 року «Епіцентр», як мережа господарських магазинів, продовжує працювати для забезпечення населення найнеобхіднішим.

Саме тому відділи з товарами не першої необхідності у магазині «Епіцентр» закриті, а охорона пропускатиме до торговельного залу тільки покупців, які прийшли за засобами захисту та дезінфекції, медичними приладами, засобами кварцювання та знезараження повітря, товарами особистої гігієни, побутовою хімією, базовими харчовими продуктами (борошно, олія, вода, напої, фрукти), дитячим харчуванням та товарами для дітей.

Для того, щоб покупці могли швидко вибрати необхідне, не проводячи багато часу в магазині, всі товари першої необхідності зібрані на центральний алеї магазину та біля кас.

У побутово-господарському магазині «Епіцентр» вже введені суворі європейські стандарти санітарно-гігієнічного контролю для безпеки покупців. У магазині регулюватиметься кількість відвідувачів – працюватиме тільки один вхід. Згідно з встановленими обмеженнями до торговельного залу допускається не більше однієї людини на 10 кв. м. Центр видачі замовлень інтернет-магазину Epicentrk.ua обслуговуватиме по одному клієнту. Задля уникнення скупчення людей на касах встановлені обмежувальні елементи. У всіх відвідувачів в обов’язковому порядку при вході у магазин вимірюється температура.

Для забезпечення санітарно-гігієнічних норм у торговельному залі постійно протягом дня проводиться вологе прибирання спецзасобами, а кожну годину здійснюється додаткова санітарна обробка дезінфікуючими засобами обладнання, з яким контактують покупці – каси, візочки, кошики тощо. Щоночі у магазині проводиться кварцування приміщень, де в робочі часи перебуває велика кількість людей.

У торгових відділах, прикасових зонах, приміщеннях для персоналу та санвузлах встановлені засоби для дезінфекції рук.

Нагадаємо, 10 квітня на позачерговому засіданні міськвиконкому мер Житомира Сергій Сухомлин закликав містян не їхати на відкриття гіпермаркету «Епіцентр», яке анонсували на 11-12 квітня 2020 року.

«В нас багато житомирян отримали смс-ки про відкриття «Епіцентру». Ми намагалися вмовити компанію все ж відкриватися після карантину, але є постанова Кабінету міністрів, яка їм дозволяє працювати, продавати ті групи товарів, які дозволені. Тому я тут, перш за все, хочу звернутися до житомирян: не їхати на відкриття. «Епіцентр» нікуди не дінеться, після закінчення карантину можна буде його нормально відвідати, бо ніяка постанова Кабміну не вбереже вас від зараження. Тому думайте і зважено приймайте рішення», - сказав Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, 26 липня 2019 року депутати Житомирської міської ради проголосували за рішення, яке дозволило розпочати будівництво гіпермаркету мережі «Епіцентр». ПАТ «Нова лінія», яке входить до групи «Епіцентр», отримало дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 3,54 га за адресою Київське шосе, 4/2, де збиралися побудувати торговий центр площею 18 тис. кв. м. В лютому 2020 року радник мера Житомира припускав, що гіпермаркет добудують до кінця поточного року та зазначав, що компанія не афішує дату відкриття.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Епіцентр магазин відкриття торгівля карантин  
Матеріали по темі