Економіка

У березні в Житомирській області подешевшали яйця, а борошно і крупи стали дорожчими, – статистика

15 April 2020, 10:26

На споживчому ринку Житомирської області в березні 2020 року, порівняно з лютим, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,8%.

Про це 14 квітня повідомило головне управління статистики у Житомирській області.

«Найбільше подешевшали яйця – на 11,8% (виділено редакцією), м'ясо курей, свинина, масло, сало, соняшникова олія, мінеральні та джерельні води, кондитерські вироби з борошна та цукру, фруктові соки, кисломолочна продукція, сири, сметана – на 6,5-0,5%», – йдеться у повідомленні.

Також знизились ціни на овочі загалом на 1,3% внаслідок здешевлення капусти на 5,1%, овочів, вирощених з насіння, – на 4,6%, натомість, коренеплоди, цибуля та гриби подорожчали на 7,5%.

Поряд з цим, на 3,9-0,5% піднялись ціни на борошно і крупи, оливкову олію, яловичину, сіль, прянощі та кулінарні трави, цукор, рис, безалкогольні напої, макаронні вироби, маргарин та інші рослинні жири, чай.

Окрім того, фрукти подорожчали в цілому на 3,0%, у т.ч. цитрусові – на 7,5%, ківі – на 4,8%. Водночас, яблука подешевшали на 3,6%, банани – на 1,2%.

Ціни на алкогольні напої, тютюнові вироби підвищились загалом на 1,1%, зокрема, тютюнові вироби – на 1,6%.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією головного управління статистики на споживчому ринку в Житомирській області у лютому 2020 року, порівняно із січнем, споживчі ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,8%.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: продукти статистика  
Матеріали по темі