Влада

Орієнтовна сума збитків від пожеж на півночі Житомирської області – 25 мільйонів гривень

20 April 2020, 18:25

У зв’язку з пожежами на Житомирщині місцева влада здійснює попередній підрахунок збитків, завданих місцевим мешканцям, а Кабінет Міністрів розгляне питання компенсації цих збитків уже на поточному тижні.

Про це доповіли президенту Володимиру Зеленському на нараді з урядовцями та представниками правоохоронних органів – інформує ввечері 20 квітня пресслужба президента

«Цю допомогу потрібно буде надати з резервного фонду. Якщо люди втратили будинки, якщо їм потрібні будматеріали, треба подивитися, що необхідно – і допомогти. Держава має підтримувати громадян у такий складний період», – наголосив Володимир Зеленський.

Президенту доповіли, що, за попередніми даними, внаслідок надзвичайної ситуації було відселено близько півсотні людей. Орієнтовна сума збитків становить 25 млн грн. Багато згорілих будинків були порожніми. Жертв серед населення немає.

«Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що причиною масового поширення пожеж стали порушення правил пожежної безпеки. Зміни законодавства щодо заходів протипожежної безпеки допоможуть запобігти подібним ситуаціям у майбутньому», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 16 квітня на території 9 лісгоспів Житомирської області почалися лісові пожежі в результаті підпалу сільгоспугідь та випалення трави в домогосподарствах. Внаслідок розповсюдження вогню серед лісових масивів знищено та пошкоджено 43 нежилих і 38 жилих будинків в Овруцькому районі. Станом на 19 квітня лісові пожежі на півночі Житомирської області тривали. Горіло на території 4 лісових господарств (ДП «Овруцьке ЛГ», «Овруцьке СЛГ», «Словечанське ЛГ» та «Словечанський лісгосп АПК»). В управлінні ДСНС України у Житомирській області інформували про залучення до гасіння пожежі вогнеборців з Івано-Франківської та Тернопільської областей. Станом на ранок 20 квітня залишилося два нелокалізованих активних осередки пожежі.

Як повідомляв Житомир.info, 13 квітня 2020 року Верховна рада на позачерговому пленарному засіданні прийняла закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу». Відповідно до закону, штрафи за забруднення повітря та випалювання сухої трави стали більшими.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа президент Овруцький район ліс збитки  
Матеріали по темі