Події

Лісівники заявляють, що загроза масштабної пожежі знову нависла над лісами Житомирщини

23 April 2020, 17:38

В другій половині дня 23 квітня в Поясківському лісництві Білокоровицького лісгоспу виникла пожежа, котра відразу ж набула загрозливих масштабів.

Про це о 17:17 повідомила прес-служба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

«На цей час на її локалізації працює близько 50 осіб лісової охорони та більше 10 одиниць техніки. До гасіння долучилися 25 рятувальників з 4 автоцистернами, працює авіація. На допомогу прибувають пожежні ланки сусідніх лісгоспів», - йдеться у повідомленні.

Одночасно відбувається гасіння вогню у Велідницькому лісництві Словечанського лісгоспу тав Словечанському лісгоспі АПК.

Зазначимо, що Білокоровицький лісгосп знаходиться на території Олевського району, Словечанський – в Овруцькому районі.

Нагадаємо, станом на ранок 23 квітня в Овруцькому районі Житомирської області лісові пожежі були локалізовані, але повністю ще не ліквідовані.

Як повідомляв Житомир.info, 16 квітня 2020 року на території 9 лісгоспів Житомирської області почалися лісові пожежі в результаті підпалу сільгоспугідь та випалення трави в домогосподарствах: за наявності поривчастого шквального вітру більше 30 м/с вогонь швидко розповсюдився на великі площі лісів і будинки, зокрема – горіли ліси поблизу сіл в Овруцькому та Олевському районах. Станом на ранок 21 квітня 2020 року в Овруцькому районі Житомирської області продовжували ліквідовувати лісові пожежі. Нелокалізованим лишався один осередок поблизу сіл Жолудівка та Журба.

22 квітня Кабінет міністрів виділив 25 млн грн на ліквідацію наслідків пожеж у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа лыс ЖОУЛМС  
Матеріали по темі