Місто

​Підприємці вимагали відновити роботу ринків, мер Житомира пообіцяв зібрати з цього приводу «круглий стіл»

27 April 2020, 13:49

У Житомирі зранку 27 квітня більше сотні підприємців зібралися біля мерії з вимогою відновити роботу «Сінного» та «Житнього» ринків. Їх обурює той факт, що супермаркети під час карантину продовжують працювати, а ринки ні.

«Ми просиділи більш, ніж місяць і нам реально ніхто не каже, коли ми будемо відкриті. Сказали, що буде відриватися торгівля, роздрібна торгівля, але про ринки не сказали нічого. Була Пасха, кучу грошей було вкладено, ми його не продали (товар) й він лежить на складах на рік», - розповідає підприємець Дмитро.

«Якщо всі на карантині, то мають бути всі на карантині. Чому у нас вибірково той працює, а той не працює. Чому, коли всі кажуть коронавірус, то в «Епіцентрі» немає коронавірусу, чи там, де кажуть що не ринок, а площадка торговельнана Польовій та Крошні», - додає Геннадій.


«Нам краще виходити й тут стояти, виходить так, бо хочеться їсти», - зауважує підприємець Сергій.

До підприємців вийшов міський голова Сергій Сухомлин, якому мітингувальники озвучили свої вимоги.

«В поетапному виході з карантину прем'єр-міністр пише, що на якомусь третьому-четвертому етапі він збирається відкривати малий бізнес, магазини, гуртову, роздрібну торгівлю. Тут люди зібралися з ринків, і в розпорядженні про вихід з карантину ні одного слова не зазначено, що відкриють саме ринки. Ми думаємо, що розпорядженням вони про ринки просто забули. Ми прийшли вислухати вас, яким чином ви збираєтесь відкрити ринки у нашому місті», - звертається до мера підприємець Андрій Попов.

Натомість мер зазначив, що міська влада не може приймати усі рішення самостійно, тому це питання обговорюватимуть з нардепами та губернатором.

«Ми не можемо приймати рішення, які суперечать постановам Кабміну. У мене наступна пропозиція. Для того, щоб ми намагалися все робити по закону, ви можете зібрати підписи. Ми вже зараз домовляємось з народними депутатами, головою адміністрації, що ми робимо «круглий стіл» з цього питання. Бо є ще обласна комісія, яка встановлює правила роботи для малого бізнесу і на цій зустрічі ми будемо обговорювати питання і звертатись до центральних органів влади», - сказав Сергій Сухомлин.

Після розмови підприємці зібрали підписи під зверненням до мера і через кілька хвилин розійшлися.

Нагадаємо, 29 квітня, на своєму черговому засідання Кабінет Міністрів України розгляне питання про відновлення роботи деяких продовольчих ринків.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні Уряду 22 квітня карантин в Україні продовжили до 11 травня 2020 року – цей день прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав «Днем К», точкою відліку початку виходу з карантину. Згодом він оприлюднив п'ять етапів виходу України з карантину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі