Економіка

​У МОЗ розповіли, за яких умов зможуть відновити роботу продовольчі ринки

27 April 2020, 20:53

Міністерство охорони здоров’я розробило постанову, у якій прописало умови для відновлення роботи продовольчих ринків в Україні.

Про це ввечері 27 квітня на своїй сторінці у соцмережі повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«На найближчому засіданні Уряду будемо розглядати питання відновлення продовольчих ринків. Міністерство охорони здоров‘я підготувало відповідну Постанову. Для того, щоб це було безпечно, МОЗ та Мінекономіки розробили чіткий алгоритм санітарного контролю роботи ринків. Зараз планується відкриття понад 280 продовольчих ринків — тих, що взмозі будуть забезпечити все необхідне задля дотримання санітарних норм. Це серйозний крок до послаблення карантину. Тому закликаю дотримуватися всіх профілактичних вимог функціонування ринків. Аби наші спільні зусилля щодо недопущення розповсюдження вірусу не були марними», - зазначив міністр.



Нагадаємо, зранку 27 квітня більше сотні підприємців зібралися біля Житомирської мерії з вимогою відновити роботу «Сінного» та «Житнього» ринків. Мер Сергій Сухомлин пообіцяв зібрати з цього приводу «круглий стіл».

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні Уряду 22 квітня карантин в Україні продовжили до 11 травня 2020 року – цей день прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав «Днем К», точкою відліку початку виходу з карантину. Згодом він оприлюднив п'ять етапів виходу України з карантину.

На своєму черговому засідання 29 квітня Кабінет Міністрів України має розглянути питання про відновлення роботи деяких продовольчих ринків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин ринок МОЗ  
Матеріали по темі