Суспільство

У Житомирській області більшість продовольчих ринків не відновила свою роботу попри дозвіл уряду, запрацювали лише 6

5 May 2020, 17:21

У Житомирській області працюють лише 6 продовольчих ринків, 5 з них – в обласному центрі. Суб’єкти торгівлі не відкрилися не зважаючи на те, що уряд дозволив відновити їхню роботу.

Про це йдеться у публікації на сайті Житомирської облдержадміністрації від 5 травня.

У цей день голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко та голова Житомирської міської об’єднаної територіальної громади Сергій Сухомлин зустрілися з підприємцями та обговорили поступове послаблення карантинних обмежень з 11 травня.

Зазначається, що до влади області та міста звернулися підприємці з проханням допомогти їм правильно організувати торгівлю непродовольчими товарами під час карантину. Запевняють, що готові дотримуватися всіх вимог щодо убезпечення як продавців, так і покупців від поширення коронавірусу. Проте підприємці також прагнуть, аби дозволили працювати великим торговельно-розважальним центрам у Житомирі, соціальним майданчикам.

«Сьогодні влада дослухається до людей. Щодня відбувається діалог. Тому уряд і анонсував послаблення карантинних обмежень з 11 травня. Але виходити з карантину маємо поступово, згідно з постановою Кабінету міністрів з часом будуть відновлені всі сфери життя», – сказав Віталій Бунечко.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита наголосив, що Держпродспоживслужба здійснює контроль за дотриманням ринками протиепідемічних вимог. За його словами, якщо карантинні заходи дали можливість вберегти хоч одну людини від зараження коронавірусом, це вже правильний шлях. Також він повідомив, що на території Житомирської області зареєстровано 42 ринки. Проте після того, як уряд дозволив відновити роботу продовольчих ринків, працювати почали лише шість таких суб’єктів торгівлі, які дотримуються визначених урядом умов здійснення торгівлі. Це 5 ринків у м. Житомирі та 1 у м. Коростишеві.

Перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко звернувся до представників малого бізнесу з проханням не поспішати відновлювати роботу.

«Ще трохи часу і карантинні обмеження будуть послаблені. І ми впевненіше зможемо повертатися до звичного життя», – зазначив Володимир Федоренко.

Голова ОДА Віталій Бунечко ще раз наголосив, що карантинні обмеження будуть зніматися відповідно до рекомендацій, прописаних у постанові Кабінету міністрів України.

В облдержадміністрації нагадують, що 4 травня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував із 11 травня початок першого етапу послаблення карантину, а саме старт так званого адаптивного карантину. Так, з наступного тижня планують дозволити роботу:

• закладів громадського харчування на виніс;
• літніх майданчиків кафе і ресторанів просто неба у закладах, зареєстрованих як оператори потужності;
• баз тренування спортсменів національних збірних команд, індивідуальні тренування;
• салонів краси, перукарень, стоматології;
• музеїв, бібліотек;
• адвокатів та нотаріусів;
• сервісів побутової техніки.

Також буде дозволена оптова і роздрібна торгівля непродовольчими товарами, окрім зон розваг та харчування, дитячих зон в ТРЦ.

Нагадаємо, 1 травня 2020 року «Житній» ринок у Житомирі запрацював після місяця карантину. На базарі відкрилась частина кіосків та павільйонів. Зараз тут можна придбати свіжі овочі, розсаду, м’ясо, а також живу рибу.

Як повідомляв Житомир.info, карантин в Україні почався з 12 березня 2020 року: на засіданні 11 березня Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19. Обмеження мали діяти по 3 квітня 2020 року, але 25 березня в Україні була оголошена надзвичайна ситуація на всій території країни, а карантин продовжили до 24 квітня 2020 року. На засіданні Уряду 22 квітня карантин в Україні продовжили до 11 травня 2020 року – цей день прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав «Днем К», точкою відліку початку виходу з карантину. 4 травня прем’єр повідомив про продовження карантину до 22 травня та послаблення з 12 травня, які передбачені першим етапом виходу з карантину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ринок базар продаж карантин торгівля  
Матеріали по темі