Місто

​Як змінилося життя житомирян під час карантину. Опитування

12 May 2020, 14:22

В Україні з 12 березня ввели карантин, аби не допустити поширення коронавірусу в країні, який продовжили до 22 травня. Як обмеження вплинули на життя житомирян та чого найбільше бракує на карантині - цікавились журналісти Житомир.info.

«Я частіше стала бути вдома, менше виходжу на вулицю, але з понеділка вже вийшла на роботу. Я заочно навчаюсь та працю. Сесія у мене вже розпочалася, вона проходитиме дистанційно, тобто я вдома буду здавати на комп'ютері тести», - відповідає Анна.

«Почав менше витрачати грошей, взагалі кайф. У мене був запасік трошки і все нормально. Чого не вистачає? Мабуть, зустрічей з друзями, спілкування менше стало», - каже Олег.


«Все було під контролем. З дітьми треба організувати життя, все по годинам, щоб все було впорядку. По годинам робимо уроки, займаємося, робимо, наприклад, різні поробки, дуже багато фільмів дивимося. Не вистачало прогулянок на свіжому повітрі, ми дотримувались карантину», - розповідає Ольга.

«У мене все чудово було, є і буде. Головне настрій», - зазначає Аліна.

«Мені, як пенсіонеру, було воно мало що помітно. Я більше вдома все рівно. Так трошки погано, що менше ходили, менше спілкування з людьми. Міжміський транспорт не ходив, ми не змогли поїхати до тещі в село», - ділиться Михайло.

«Зараз не вистачає сил, адже ти не звик їх застосовувати. Протягом тижнів валявся і тобі хочеться далі валятися. А так в принципі грошей не вистачало. Це такі канікули, які згубно влинули на загальний настрій», - говорить Олександра.

«Дитина моя займається навчанням і з хати не виходить. Я, як хворіла, так і хворію. Теж з хати не виходила, це вийшла перший раз. Потрібно, щоб на повітря діти виходили, як кажуть, щоб була в них робота і, як кажуть, сім'я була щаслива, щоб всі люди були щасливі й здорові, щоб мир був на землі», - розповідає Надія.

Нагадаємо, ввечері 7 травня 2020 року Кабмін оприлюднив постанову про послаблення карантину: дозволили тренування, роботу літніх майданчиків та магазинів в ТРЦ. Житомирські заклади харчування, кафе та ресторани за спрощеною системою можуть отримати дозвіл на розміщення літнього майданчику. 10 травня на своїй сторінці у Facebook головний санітарний лікар повідомив, що затвердив рекомендації для закладів та організацій, які запрацюють першому етапі послаблення карантину.

Який вигляд мають парк імені Гагаріна та сквер у центрі Житомира після послаблення карантину

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9.00 12 травня в Україні лабораторно підтверджено 16023 випадки COVID-19,з них 375 виявили упродовж останньої доби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин заклади коронавірус прогулянки опитування  
Матеріали по темі