Економіка

Житомиряни заборгували за тепло 163 мільйони гривень

14 May 2020, 13:17

Борг споживачів Житомира за теплопостачання станом на 14 травня складає 163 млн грн. Найгірше за тепло житомиряни платили у січні.

Про це повідомляє КП «Житомиртеплокомуненерго».

«Найбільш провальним по оплаті був початок року. У січні оплата за послуги «Житомиртеплокомуненерго» впала на 40%, а у лютому на – 30%. В березні оплата виросла і склала понад 100%. У квітні цього року вона була на рівні 77%. Для порівняння у квітні минулого року цей показник був майже на 10% вищий. У зв’язку із коригуванням тарифу оплати, які мають надійти за кожен місяць, також менші і в грошовому вимірі», – йдеться у повідомленні.

У комунальному підприємстві зазначають: тариф за теплопостачання складається на 80% з енергоносіїв (газ та електричну енергію), решта – заробітна плата працівників «Житомиртеплокомуненерго». Через провал у оплаті порядку 100 млн грн на початку року, з виплатою зарплати працівникам підприємства допомагала міська рада.

«Недоотримання коштів за комунальні платежі збільшує навантаження на місцевий бюджет. А це в тому числі і зарплати медиків та освітян», – наголошують у теплокомуненерго.

У КП зауважують, що на зменшення оплати за теплопостачання вплинуло введення карантину – через розмови про те, що за комуналку можна не платити. У «Житомиртеплокомуненерго» дякують житомирянам за те, що у порівнянні з іншими обласними центрами, надходження коштів за оплату теплопостачання критично не зменшилось.

Нагадаємо, 28 квітня 2020 року на засіданні виконкому Житомирської міськради було прийняте чергове рішення, в якому відкоригували вартість тарифу на теплову енергію, у зв’язку зі зниженням ціни на газ. Відносно до березня 2020 року тариф за квітень зменшили на 14%.

Як повідомляв Житомир.info, станом на початок березня 2019 року житомиряни заборгували КП «Житомиртеплокомуненерго» 204 млн 175,3 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тепло теплокомуненерго борг  
Матеріали по темі