Місто

​Перша партія білоруських тролейбусів, які придбав Житомир, уже перетнула кордон, - Сухомлин

14 May 2020, 15:44

Перша партія з 10 тролейбусів, які Житомир придбав за кошти ЄБРР у білоруської компанії, вже перетнула кордон і наразі знаходиться на заводі в Луцьку, очікуючи на комплектуючі з Європи. Їх прибуття до Житомира очікують в червні.

Про це у коментарі Житомир.info 14 травня повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин.

«На наступному тижні 4 працівники ТТУ і управління їдуть на навчання в Республіку Білорусь для того, щоб, я маю надію, десь на протязі місяця-двох ми отримаємо першу партію нових тролейбусів, тож їм треба пройти навчання. Вчора вже перша партія переїхала кордон, вона вже на зборочному заводі в Луцьку, чекають на поставку комплектуючих з Німеччини, бо заводи в Європі не працювали через карантин. У червні ми очікуємо першу партію цих тролейбусів, потім будуть поступово надходити наступні партії», - розповів мер Житомира.


Нагадаємо, на засіданні виконкому 15 січня 2020 начальник управління транспорту і зв’язку Костянтин Підпокровний розповідав, що перша партія нових тролейбусів, придбаних за кошти ЄБРР, очікувалась в березні. У міській раді сподівалися до жовтня поточного року отримати усі 50 нових низькополих тролейбусів.

Наприкінці квітня 2020 ЄБРР повідомив про початок фінансування закупівлі 49 білоруських тролейбусів для Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, 12 грудня 2018 року під час звітування про результати роботи за рік Житомирського міського голови Сергій Сухомлин казав, що у 2019 році в рамках проєкту модернізації тролейбусного парку КП «ЖТТУ» збираються придбати 50 нових тролейбусів за кошти ЄБРР. Проте місто не отримає усі 50 одиниць техніки у 2019-му.

Тендер на закупівлю 49 одиниць електротранспорту для Житомирського ТТУ був оголошений 9 квітня 2019 року.

14 червня 2019 року Житомир підписав грантову угоду з ЄБРР по кредиту у 10 млн євро на 50 нових тролейбусів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбус ТТУ ЄБРР кредит Белкоммунмаш  
Матеріали по темі