Влада

Поновлений на посаді заступник прокурора Житомирської області оприлюднив декларацію перед звільненням

14 May 2020, 16:10

Заступник прокурора Житомирської області Володимир Кобернюк ввечері 13 травня оприлюднив декларацію перед звільненням.

Зазначається, що з 1 січня по 4 травня 2020 року (останній день роботи на посаді ред.) він отримав за основним місцем роботи в прокуратурі Житомирської області 658 тис. 875 грн – ця сума відповідає тій, яку Кобернюк отримав за рішенням суду після поновлення на посаді заступника прокурора.

Нагадаємо, Володимир Кобернюк був звільнений з посади заступника прокурора Житомирської області в жовтні 2014 року на підставі закону «Про очищення влади». Окружний адміністративний суд м.Києва ухвалою від 24 листопада 2014 року відкрив провадження за позовом Кобернюка до Генеральної прокуратури України про визнання протиправним та скасування наказу, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу. 19 грудня 2019 року суд вирішив задовольнити позов «у повному обсязі».

Офіс генерального прокурора подав апеляцію на рішення Окружного адмінсуду Києва. 18 березня 2020 року Шостий апеляційний адміністративний суд постановив частково задовольнити апеляційну скаргу: рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 19.12.2019 в частині задоволення позовної вимоги про зобов`язання Генеральну прокуратуру України проінформувати Міністерство юстиції України про відкликання з Єдиного державного реєстру осіб, щодо яких застосовано положення Закону України «Про очищення влади», відомостей про застосування до ОСОБА_1 заборони, передбаченої частиною 3 статті 1 Закону України «Про очищення влади» скасувати та ухвалити нову постанову, якою у задоволенні позову в цій частині відмовити; у іншій частині рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 19.12.2019 залишити без змін.

28 квітня Верховний суд відкрив касаційне провадження за скаргою Офісу генпрокурора на рішення окружного та апеляційного судів.

Як повідомляв Житомир.info, на 1 квітня 2020 року у прокурора Житомирської області Олега Василіва було три заступники: Роксолана Гребенюк, Олег Мостиховський та Віталій Мякішев.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кобернюк прокуратура звільнення люстрація декларація  
Матеріали по темі