Суспільство

Після бійки на околиці Житомира, місцеві жителі та представники ТОВ «Аскона Південь» дві години шукали компромісне рішення конфлікту

19 May 2020, 18:22

У вівторок 19 травня жителі села Довжик Житомирського району зустрілись із керівниками компанії «Аскона Південь»: після сутичок через встановлення паркану сторони конфлікту вирішили обговорити шляхи виходу із ситуації. Впродовж двох годин місцеві жителі висловлювали занепокоєння щодо будівництва на території підприємства та вирізання зелених насаджень. Представники «Аскони Південь» натомість пояснювали свою позицію та запевняли, що мають усі необхідні документи. Після двогодинного обговорення сторони вирішили шукати шляхи вирішення конфлікту. Одним із них, на думку депутатів оліївської ОТГ, є викуп земельних ділянок у власність громади.


«Ми домовились до того, що депутатський корпус Оліївської сільської ради, який представляє жителів села, тих жителів, які, можливо, почали той конфлікт, і який вже з’ясовує ситуацію, якій вже 9 років: кому належать ці землі, як це все відбувається, так от депутатський корпус буде розробляти пропозиції, щоб залишити ці землі за сільською радою шляхом або викупу, або безоплатної передачі. Але це все буде залежати вд заводу. Біда в тому, що зараз на місці знаходиться тільки директор, а сам власник знаходиться тільки в Херсоні. Ми намагались через працівників поліції запросити людину з Херсону. Але, мабуть, для цього було мало часу. Тут розрахунок тільки на людяність власника та директора», - каже депутат Оліївської ОТГ Євген Герасимчук.

Директор Житомирської філії підприємства «Аскона Південь» Оксана Лисянська каже: компанія готова шукати компроміс та хоче вирішити конфлікт виключно мирним шляхом.

«Пропозиція прийнята, бо ніякого іншого виходу ми поки не знайшли. Будемо думати, що запропонувати в даній ситуації. Я за те, щоб вирішувати питання тільки мирним шляхом. Звичайно, будемо домовлятись наскільки це можливо і безболісно. Як для однієї сторони, так і для іншої. Будемо шукати компроміси. Будемо дивитись, наскільки вони стикуються між собою, але будемо шукати», - розповідає директорка Житомирської філії ТОВ «Аскона Південь» Оксана Лисянська.

Нагадаємо, 16 травня зі штовханиною та застосуванням газових балончиків вирішували конфлікт співробітники компанії «Аскона Південь» та жителі приміського села Довжик: будівельники спробували встановити паркан майже впритул до будинків, люди намагались тому завадити і почалась сутичка.

Як повідомляв Житомир.info, У Житомирі 20 січня 2020 року противники будівництва АЗС на проспекті Незалежності та будівництва лакофарбового заводу на території Оліївської ОТГ перекривали рух транспорту на проспекті Миру біля готелю «Ялинка».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "Аскона Південь" будівництво Оліївська ОТГ Довжик  
Матеріали по темі