Місто

​У Житомирі готуються до відкриття дитячих садочків: вихователі обдзвонюють батьків, а в міськраді оприлюднили форму реєстрації

21 May 2020, 15:04

У Департаменті освіти Житомирської міської ради триває підготовка до відкриття дошкільних навчальних закладів. Уряд дозволив роботу садочків з 25 травня. Поки чекають узгоджених рекомендацій від Уряду, займаються закупівлею термометрів, дезінфікуючих засобів тощо.

Про це 21 травня повідомили на сайті Житомирської міської ради.

Карантинні заходи послабили, але загроза коронавірусу нікуди не зникла. Тому заступниця міського голови Марія Місюрова радить батькам вести дітей в садочки лише за критичної необхідності.

«Наголошую, що в дитячі садки прийматимуть лише здорових малюків. Їх попередньо оглядатиме медпрацівник закладу. Ніяких додаткових довідок надавати не потрібно», – повідомила Марія Місюрова.

Щоб визначити орієнтовну кількість дітей, які відвідуватимуть житомирські ДНЗ після їхнього відкриття, розробили спеціальну форму. Заповнити її можна за посиланням: https://forms.gle/Yok2fPG49JZgdqp17

Тим часом, за словами батьків житомирських дошкільнят, у деяких садочках говорять про відкриття закладів з 1 червня.

«Сьогодні дзвонила вихователька. Просила дати відповідь чи буде син ходити в садочок і чи ми згодні на умови, які прописані в попередніх рекомендаціях. Поки готуються до відкриття і скоріше за все запрацює садочок з 1 червня. Як буде організований процес, ще до кінця не знають. Сформують остаточні умови та обмеження і поінформують. Ми вже погодились відвідувати садочок, бо обоє працюємо», – розповіла житомирянка Катерина.

Також читачі повідомляють, що вихователі надсилають для ознайомлення батькам попередню інформацію про роботу закладу і просять до 21 травня поінформувати вихователів чи буде дитина відвідувати садочок.

Як повідомляв Житомир.info, житомирський виконком 20 травня вніс зміни щодо обмежень роботи дитячих садочків і можуть відновити освітній процес з 25 травня. Також влада Житомира збирається відкривати садочки не лише для батьків, які працюють, подати заявку можуть всі охочі.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитячі садочки карантин мер Уряд форма реєстрації  
Матеріали по темі