Здоров'я

​На брифінгу в ОДА розповіли про кількість важких хворих на COVID-19 та про спалах коронавірусу в Коростишеві

22 May 2020, 11:29

Станом на ранок 22 травня в лікарнях Житомирської області у важкому стані перебуває троє пацієнтів з COVID-19, один з них – житель Любара - у вкрай важкому стані.

Про це 22 травня на брифінгу в Житомирській ОДА розповів начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

«Серед пацієнтів, які знаходяться в стаціонарі, троє важких. З них один у вкрай важкому стані - в Любарі, 67 років, який має супутню патологію і ускладнення через інфікування COVID-19. Один пацієнт у нас знаходиться на штучній вентиляції легень інвазивній, двоє пацієнтів на кисневій підтримці, але потребують інтенсивної терапії в лікувальних закладах», - повідомив Микола Суслик.

Відповідаючи на запитання журналістів, він також розповів, з чим пов'язаний спалах коронавірусної інфекції у Коростишеві, де за минулу добу виявили 7 нових випадків інфікування.

«У місті Коростишів ми обстежили усіх контактних осіб пацієнта, який, на жаль, помер. Контактні особи та члени їх сімей теж захворіли на COVID-19. Тому за останню добу ми маємо 7 людей з Коростишева, у яких лабораторно підтверджено ПЛР-діагностикою наявність коронавірусу», - розповів Микола Суслик.


Нагадаємо, на брифінгу в ОДА 19 травня Віталій Бунечко розповів про виявлені випадки COVID-19 у Коростишівській районній раді.

Вранці 20 травня стало відомо про 13-й летальний випадок в Житомирській області: 54-річний житель Коростишева, у якого діагностували коронавірус, помер у районній лікарні.

Станом на 09.30 год. 22 травня коронавірус діагностували ще у 18 жителів області, сім з яких жителі Коростишева. Одужали за добу 25 людей. Всього зафіксовано 607 випадків COVID-19.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9.00 22 травня в Україні лабораторно підтверджено 20148 випадків COVID-19, з них 6585 людей вже одужали, 588 – померли. За останню добу виявили ще 442 нові випадки коронавірусної хвороби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус ПЛР стан хворих лікарня Коростишів Любар  
Матеріали по темі