Місто

​Житомирський виконком дозволив роботу дитячих садочків з 27 травня

22 May 2020, 15:34

Житомирські дошкільні навчальні заклади запрацюють з 27 травня. Групи не будуть перевантажені, деякі працівники садочків пройдуть тестування на COVID-19, а в заклади закуплять термометри, дезінфектори та одноразові рушники.

За таке рішення 22 травня проголосували на позачерговому засіданні виконавчого комітету міської ради.

«Основне питання, чому ми сьогодні зібрали позачерговий виконком, це послаблення карантинних заходів і дуже важливе питання не тільки для виконкому, а і для житомирян це робота дитячих садочків. Комісія пройшла в нас, ми вчора проводили виконком і депутатські комісії, які підтримали виділення коштів на заходи з забезпечення дитячих садочків всім необхідним: одноразовими рушниками, термометрами, дезінфекторами, килимками, які будуть робити дезінфекцію взуття. І відпрацьована вже зараз процедура, по якій діти будуть знаходитися в дитячих садочках. Також за два дні ми провели опитування житомирян з приводу їх планів з відвідування дітьми дитячих садочків. В цілому, цифра показує, що в нас не буде перевантаження груп, ніяких обмежень встановлювати ми не плануємо і та кількість батьків, які сказали, що будуть віддавати дітей в садочки, дозволяє нам забезпечити безпечну роботу. Але ми повинні, якщо не дай Бог у нас будуть якісь моменти захворювання, приймати міри, закривати, обмежувати і так далі, бо ми не можемо ризикувати дітьми. У понеділок та вівторок деякі працівники дитячих садочків, які займаються приготуванням їжі, медичні працівники будуть проходити тестування на COVID. Ми чекаємо партію термометрів і ми зможемо відкрити дитячі садочки з 27 травня, так плануємо», – сказав Сергій Сухомлин.

Першим члени виконком розглянули питання «Про введення обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади».

«З 27 травня дозволяється робота дошкільних закладів, закладів діяльність яких пов’язана з наданням послуг з розвитку та дозвілля населення Житомирської ОТГ. При цьому департаменту освіти міської ради необхідно організувати підготовку безпечного освітнього середовища в закладах ДНЗ з дотриманням санітарних та протиепідемічних норм. Прийом дітей в заклади дошкільної освіти здійснювати з обов’язковим проведенням термометрії та візуального огляду всіх дітей, а дітей, які перехворіли на COVID-19 або інші інфекційні захворювання, за наявності довідки від лікаря. Також керівнику ПМСД Дідику забезпечити проведення експрес-тестування на COVID-19 працівників харчоблоків та медичних працівників закладів ДНЗ. Пропонується також, щоб комплектація груп ДНЗ здійснювалась відповідно до Закону про дошкільну освіту, тобто з урахуванням чисельності», – зазначила заступниця директора юридичного департаменту Наталія Григорчук.

За таке рішення проголосували всі 7 членів виконкому, які були присутні на засіданні.

Про засідання бюджетної комісії, яка розглядала питання забезпечення садочків засобами захисту, напередодні на своїй сторінці у Facebook написав депутат міськради Влад Пучич.

«Сьогодні на засіданні бюджетної комісії було прийнято рішення про забезпечення садочків Житомира засобами захисту. У мене виникли питання, зокрема по вартості окремих компонентів. Менш з тим, якщо з вас спробують збирати гроші на дезінфектори, термометри чи паперові рушники - обов'язково дайте знати», – написав Влад Пучич.

Нагадаємо, 20 травня житомирський виконком вніс зміни щодо обмежень роботи дитячих садочків і можуть відновити освітній процес з 25 травня.

Як повідомляв Житомир.info, 21 травня у Житомирі готуються до відкриття дитячих садочків: вихователі обдзвонюють батьків, а в міськраді оприлюднили форму реєстрації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитячі садочки карантин виконком зміни  
Матеріали по темі