Суспільство

​Служба автодоріг у Житомирській області чекає на спеку, щоб обмежити рух вантажівок

1 June 2020, 11:39

З 1 червня 2020 року для транспортних засобів вагою понад 24 тонни обмежено рух дорогами державного значення в денну пору доби за температури вище +28 С.

Про це нагадує пресслужба Служби автомобільних доріг у Житомирській області.

«Відсьогодні на шляхах державного значення в спекотну погоду діятимуть обмеження. З 1 червня 2020 року для транспортних засобів вагою понад 24 тонни обмежено рух дорогами державного значення в денну пору доби за температури вище +28 С», - йдеться у повідомленні.

Обмеження та заборону руху автомобільними дорогами загального користування державного значення великовагових транспортних засобів фактичною масою понад 24 тони і навантаженням на вісь більш ніж 7 тонн застосовує Державне агентство автомобільних доріг України та Житомирська обласна державна адміністрація, керуючись вимогами Законів України «Про дорожній рух», «Про автомобільні дороги» та постанови Кабінету Міністрів України від 27.06.2007 № 879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування».

Обмеження вводяться з метою зменшення руйнувань асфальтобетонного покриття доріг при температурних показниках повітря вище +28 С.

Обмеження не стосуються транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Дотримання водіями вантажних транспортних засобів вагових параметрів та вимог дорожніх знаків здійснюватиметься територіальними підрозділами Укртрансбезпеки та відповідними обласними підрозділами Національної поліції України.

Нагадаємо, 20 травня 2020 на житомирський міськвиконком прийняв рішення про обмеження руху вантажівок, які проїжджають транзитом вулицями міста. Цим рішенням також передбачається посилити контроль за пересуванням вантажного транспорту по території Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, у червні минулого 2019 року у Службі автодоріг в Житомирській області були занепокоєні ситуацією з перевантаженими вантажівками, які їздять трасами області та руйнують дорожнє покриття.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: САД обмеження вантажівка вага дорога  
Матеріали по темі