Місто

​У Житомирі прийняли рішення про обмеження руху вантажівок, які проїжджають транзитом вулицями міста

20 May 2020, 13:07

У Житомирі вирішили посилити контроль за дотриманням заборони пересування вулицями міста вантажних автомобілів, які їдуть транзитом. Також проводитимуть ваговий контроль тих вантажівок, які використовують місцеві підприємства.

Таке рішення було прийняте 20 травня на черговому засіданні виконавчого комітету.

«Зараз в Житомирі йдуть роботи по капітальному та поточному ремонту вулиць, по відновленню дорожнього покриття і дуже багато вантажного транспорту їде через місто Житомир, багато саме транзитного транспорту. Тож рішення, яке ми сьогодні підготували – це фактично ще одне звернення до поліції, до Укртрансбезпеки з приводу контролю за пересуванням транзитного транспорту. Ми розуміємо, що зараз йде робота по відновленню і реконструкції об’їзної навколо Житомира. Це додає кількість транспорту, який, аби скоротити шлях, їде через Житомир, а не їде через об’їзну. Але ремонт цих доріг - це кошти платників податків міста Житомира. Тому ми маємо разом з поліцією та Укртрансбезпекою посилити контроль за пересуванням транзитного транспорту вулицями Житомира, заборонити фактично це пересування. Відповідні дорожні знаки встановленні, але нам потрібен реальний контроль за пересуванням такого транспорту з забороною його в’їзду в місто Житомир. Також другим пунктом даного рішення треба посилити контроль за перевантаженістю вантажного транспорту, який використовують підприємства міста Житомира. Щоб ті дороги, які ми сьогодні ремонтуємо, через рік знову не латати і не проводити знову реконструкцію», - розповів мер Житомира Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, реконструкція північної об’їзної Житомира триває з літа 2018 року. 14 травня 2020 року керівник Укравтодору Олександр Кубраков відвідав дану ділянку дороги М-06 і висловив своє незадоволення темпами реконструкції, тож підряднику – китайській компанії Sinohydro Corporation Limited (КНР) загрожують штрафні санкції.

Як повідомляв Житомир.info, 20 травня у Житомирі відбудеться чергове засідання виконкому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вантажний транспорт вантажівка. фура транзит перевезення об’їзна  
Матеріали по темі