Місто

​Захист онлайн та дистанційні іспити: як закінчуватимуть навчання випускники житомирських університетів

1 June 2020, 16:48

Захист онлайн та дистанційні іспити, як цього року закінчуватимуть навчання випускники вищих навчальних закладів, журналіст Житомир.info дізнавалася в житомирських університетах.

У Поліському національному університеті іспити будуть проходити в аудиторіях. У навчальному закладі запевняють: для студентів - це буде безпечно.

«Створені умови, щоб люди здавали офлайн. Тобто приїхали ті, хто має фізичну та фізіологічну можливість. В період з 22 по 30 у нас відведені, відповідно до карантинних норм, приміщення для здачі державних екзаменаційних іспитів. Зрозуміло, що це маска, з нашого боку обробка приміщень. Всі види дезінфікуючих речовин, передбачених чинним законодавством, будуть використовуватися для того, щоб створити нормальні, безпечні умови для здачі іспиту. Хто не буде мати такої можливості, спеціально для них на базі Zoom ми надамо можливість здати онлайн, дистанційно», - говорить проректор Поліського національного університету Іван Мартинчук.


А ось в ЖДУ ім. Івана Франка студентів чекають онлайн іспити. Для того, аби екзаменаційна сесія пройшла без перешкод, в навчальному закладі вдосконалили технічну базу.

«Атестація буде проходити онлайн з застосуванням платформи Zoom. На сьогодні університет придбав багатоканальний і без обмеження в часі інтерфейс Zoom. Наші комісії будуть працювати безперебійно та з записом всього процесу. Від сьогодні ми вже розпочали екзаменаційну сесію. В університеті сьогодні працює три комісії в інституті іноземної філології та на факультеті фізичного виховання і спорту. Старт вдалий, маємо ідентифікацію всіх учасників освітнього процесу, як екзаменаторів, так і здобувачів, які вийшли на фінішну пряму. Наші студенти мають таку змогу, якщо не має можливості користуватися певними засобами, для того, аби вдало скласти іспит, прийти до університету і ми забезпечимо робочим місцем», - каже ректорка ЖДУ ім. Івана Франка Галина Киричук.

Студенти Житомирської політехніки також проходитимуть державну атестацію онлайн. В окремих випадках випускники можуть скласти іспит в університеті.

«Більшість студентів будуть проходити державну атестацію в онлайн режимі, і державні іспити, і захист випускних робіт. Ті студенти, які не мають доступу до мережі Інтернет, проживають у віддалених регіонах нашої області та не мають доступу до технічних засобів, матимуть змогу проходити державну підсумкову атестацію і складати державні іспити на базі університету з дотриманням всіх карантинних вимог. В університеті сьогодні встановленні сенсорні дезінфектори рук в навчальному корпусі. Дотримується «масочний режим», тобто без маски до корпусу університету не допускаємо, також проводиться температурний скринінг кожного, хто заходить до університету. Ми будемо робити невеликі групи по 2-3 студенти, для того, аби не робити скупчення студентів в одній аудиторії», - сказав ректор ДУ «Житомирська політехніка» Віктор Євдокимов.

Як проходить дистанційне навчання у житомирських вузах під час карантину тут.

Як навчаються житомирські школярі під час карантину, дивіться у відеосюжеті від 31 березня 2020 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин вуз університет екзамен іспит  
Матеріали по темі