Суспільство

Екологічна інспекція подала до суду позов про часткову заборону експлуатації сміттєзвалища у Новоград-Волинському районі

2 June 2020, 11:01

Державна екологічна інспекція скерувала до суду позовну заяву про часткове зупинення діяльності полігону твердих побутових відходів у Новоград-Волинському районі Житомирської області.

Про це 1 червня у Facebook повідомила Державна екологічна інспекція Поліського регіону.

«На виконання доручення Прем’єр-міністра України з 04 по 17 березня поточного року працівниками Державної екологічної інспекції Поліського округу проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства комунальним підприємством "Шляхрембуд" Новоград-Волинської міської ради, де виявлено грубі порушення експлуатації полігону в частині приймання та захоронення твердих побутових відходів (виділено редакцією) в урочищі Ржатківка на території Чижівської сільської ради Новоград-Волинського району Житомирської області. Комунальному підприємству надано припис про усунення виявлених порушень. Посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу 20.05.2020 провели перевірку виконання вимог припису. За результатами вказаного заходу державного нагляду (контролю) встановлено, що вимоги припису не виконані.

«Державною екологічною інспекцією Поліського округу підготовлено та скеровано до суду позовну заяву про застосування заходів реагування до КП "Шляхрембуд", шляхом часткової зупинки діяльності, а саме: заборонити експлуатацію полігону в частині приймання та захоронення твердих побутових відходів (виділено редакцією) в урочищі Ржатківка на території Чижівської сільської ради Новоград-Волинського району Житомирської області до моменту усунення грубих порушень вимог природоохоронного законодавства», – інформують в екологічній інспекції.

Нагадаємо, в липні 2016 стали відомі результати торгів на будівництво полігону твердих побутових відходів на території Чижівської сільської ради (урочище Ржатківка) Новоград-Волинського району. Переможцем з пропозицією у 2,7 млн стала київська фірма «Торговий Дім Укрвторресурс».

14 липня 2017 мерія повідомила про будівництво другого пускового комплексу звалища. У вересні 2017 стало відомо, що комунальне підприємство Новоград-Волинської міської ради «Міськкомунсервіс» в обхід влади приймає на діючому полігоні львівське сміття, через що в мерії провели нараду.

У вересні 2018 року в Новоград-Волинській міськраді Житомирської області провели виїзну нараду щодо будівництва полігону твердих побутових відходів, яке розпочалося ще в 2016 році і затягується підрядником, який регулярно порушує календарний план робіт та не вкладається у відведені строки. Тоді ж влада міста вирішила розірвати угоду з підрядником – київською фірмою «Торговий Дім Укрвторресурс».

У травні 2019 року управління Новоград-Волинської міськради оголосило новий тендер на будівництво полігону твердих побутових відходів, оскільки підрядник, якого обрали за результатами попереднього тендеру ще в 2016 році, так і не виконав умов договору.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2020 року в Новограді-Волинському Житомирської області на території колишнього м'ясокомбінату було зафіксовано скид більше 100 тонн сміття, ймовірно зі Львова. Міська влада звернулася до поліції щодо перевірки повідомлення про новий несанкціонований скид.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: полігон сміттєзвалище сміття відходи ТПВ  
Матеріали по темі